Julegløgg med juletapas

Å invitere til gløgg er for mange en fin førjulstradisjon. Her er noen gode tips til hva du kan servere til gløggen. Oppskriftene er utviklet spesielt for å passe Jacobs Utvalgte gløgg. Jacobs Utvalgte har to varianter rød gløgg av solbær og krydder, og én blank gløgg av eple.



Leverpostei med rødløkskompott på rugkjeks
Leverpostei og rugbrød passer fint sammen. Her har vi blandet sammen postei med litt kremfløte for å få en 
fin og myk konsistens. Serveres på rugkjeks med rødløkskompott. 

Skjær 2 rødløk i skiver. Surr den myk i litt olje i en kasserolle. 
Tilsett 2 dl Jacobs Utvalgte Kryddergløgg og et par ss balsamico og la det putre i ca 10 min. 
til blandingen tykner skikkelig.

_________________________________________________________________________________________

 

Pepperkake med blåmuggost og fikenmarmelade
Pepperkake og blåmuggost er en meget god kombinasjon og passer fint sammen med krydret gløgg.
Her kan man bruke den muggosten man liker best. Topp osten med litt Jacobs Utvalgte Fikenmarmelade.

__________________________________________________________________________________________

Ribbe med gløggkokt rødkål
Ribbe og eple passer godt sammen. Her er ribben servert med en rødkål som er smaksatt med 
Jacobs Utvalgte Eplegløgg, som er en nydelig hvit gløgg.

Strimle 500 g rødkål fint og legg i en kjele. Tilsett ca 3 dl ferdigblandet eplegløgg og 2 ss eplesidereddik. 
Kok opp og la det trekke i ca 45 min. Rør godt av og til og smak til med salt, pepper og 
eventuelt mer eplesidereddik. Man kan også bruke ribbefett for å heve smaken.

Del den ferdig stekte ribben i passe store biter, topp med litt rødkål og sprø svor. Server med en tannpirker i.

__________________________________________________________________________________________

Smørstek krydderkake med mascarponekrem
Skjær krydderkake i skiver og stek de i smør på begge sider til de får en fin stekeskorpe.

Bland sammen mascarpone og pisket krem og smak til med litt melis. Dander ostekremen på krydderkakeskivene.
Topp med Jacobs Utvalgte sin kvedemarmelade og litt revet sitronskall.

__________________________________________________________________________________________
 

Gløggmarinert pære med blåmuggostkrem og hakkede nøtter
Skrell pærene og legg de i en kjele. Dekk med Jacobs Utvalgte Solbærgløgg. Legg på lokk og la de koke i 
5-10 min til pærene er så vidt møre. Ta ut og avkjøl pærene. Kok opp et par dl av marinaden og la den 
koke til sirupsaktig konsistens. Avkjøl.

Bland en kraftig blåmuggost med litt kremost til blandingen får en fin konsistens. Bruk pepperkake eller en annen 
kjeks som du liker. Smør ostekremen på og legg en skive pære på. 
Topp med hakkede nøtter og litt av gløggsirupen.

__________________________________________________________________________________________
 

Dadler med bacon
Dadler med bacon er en god snacks til gløggen. Fjern steinene fra dadlene. 

Surr en halv skive tørrsaltet bacon fra Jacobs Utvalgte rundt, og stikk så en tannpirker gjennom dadlene slik at
baconskiven holdes på plass. Stek i ovn på 200 grader i 12-15 min.

Jacobs Utvalgte får du kjøpt hos
 

Foto: Eirik Knutsen Oppskrifter: David Jonsson