Høstens gourmetnyheter

Denne høsten har Jacobs Utvalgte en rekke spennende lanseringer. Blant nyhetene er laks og ørret fra Osterøy, Croissant og to italiensk salami fra den anerkjente produsenten Levoni.
 

Jacobs Utvalgte Salami Finocchiona

Jacobs Utvalgte Salami Finocchiona er en tradisjonell, smaksrik salami med fennikel. Den har en rund, aromatisk smak. Salamien er like velegnet til pålegg som til tapas.

Jacobs Utvalgte Salami Piccante

Jacobs Utvalgte Salami Piccante har en frisk smak av chili. Salamien er like velegnet til pålegg og tapas som til topping på pizza.

Historien:

I over et århundre har den tradisjonsrike italienske produsenten Levoni laget sine spekeprodukter av italienske kvalitetsråvarer.

 

Jacobs Utvalgte Croissanter - store og luftige laget av ekte smør 

Våre croissanter er laget i Frankrike etter tradisjonell oppskrift—24 tynne lag av deig og akkurat den perfekte mengde smør. Bakverket er kjent for sin karakteristiske halvmåneform og franskmennene nyter dem gjerne til frokost.


Tips:

Croissanten kan spisses som den er, eller med ønsket pålegg. Smør, syltetøy, ost, skinke eller hva du måtte ønske. Bon appetit!

 

Jacobs Utvalgte Pizzabunn

Halvstekte italienske pizzabunner laget med Tipo-00 mel.—2 stk.

Jacobs Utvalgte Pizzabunn er laget i napolitansk stil med tynn bunn, og høyere kant. Deigen er laget av naturlige kvalitetsråvarer, som Tipo-00 mel og Extra Virgin olivenolje. Den hever i 24 timer og blir ekstra luftig. Pizzabakeren håndstrekker hver pizzabunn og forsteker dem i en bøk– og eikefyrt steinovn.


Tips:

Pizza med kjøttboller, chorizo og hvit pizzasaus

Bland sammen 1,5dl creme fraiche, finhakket chili og limesaft. Smak til med salt, kvernet pepper og ferske urter som timian eller oregano. Topp pizzaen med små kjøttboller som du klemmer ut av rå Jacobs Utvalgte Salsiccia, chorizo, rødløk og Jacobs Utvalgte Fetaost. Stekes 5-7 minutter på 230 °C. Dryss over grovkornet pepper og friske urter ved servering.

 

Jacobs Utvalgte Pastasaus med tomat og mascarpone

Jacobs Utvalgte fersk pastasaus med en mild og kremet smak av tomat og mascarpone.  Sausen er klar til bruk og passer til alle pasta– og pizzaretter.

 

Jacobs Utvalgte Røkt Laks fra Osterøy

Jacobs Utvalgte Røkt Laks fra Osterøy er ren norsk laksefilet som er tørrsaltet og surket og deretter røkt på tradisjonelt vis. Det ferdige skivede produktet er mørt og har den helt spesielle, delikate smaken som
balanserer det røkte med det salte og rene.

Historien:

Midt i hjerte av det vestnorske fjordlandskapet ligger Osterøy –en frodig perle i den vakre Osterfjorden. Her røkes ørret og laks på tresorten or, noe som gir en unik smak og en flott farge på fisken.

 

Jacobs Utvalgte Røkt Ørret fra Osterøy

 

Jacobs Utvalgte Røkt Ørret fra Osterøy er ren norsk regnbueørret som er tørrsaltet og sukret og deretter røkt på tradisjonelt vis. Det ferdige produktet er mørt og har den helt spesielle, delikate smaken som balanserer det røkte med det salte og rene.


Historien:

Midt i hjerte av det vestnorske fjordlandskapet ligger Osterøy – en frodig perle i den vakre Osterfjorden. Her røkes ørret og laks på tresorten or, noe som gir en unik smak og en flott farge på fisken.

 

Jacobs Utvalgte Parmigiano Reggiano DOP i flak

 

Jacobs Utvalgte Parmigiano Reggiano er lagret italiensk hardost med en karakteristisk fyldig smak. Den er produsert i provinser nær Parma regionen i Italia og er lagret i minst 12 måneder. Parmesanen har en karakteristisk smak og benyttes som smaksetter til klassiske italienske retter som pasta, risotto eller pizza.Tips:
Bak parmesanflak i stekeovnen til de er sprø og gylne. Topp salaten eller pastaretten med de sprøstekte flakene.  

 

Jacobs Utvalgte Kraft av vilt og av fisk

Jacobs Utvalgte kraft er redusert kraft som passer utmerket for å lage smakfulle sauser og supper hjemme på kjøkkenet. Det kommer nå to nye krafter i smakene Fiskekraft og Viltkraft.

 

 Jacobs Utvalgte Rotfruktchips

 

Jacobs Utvalgte Rotfruktchips er knasende sprø og smakfull chips laget av økologiske gulrøtter, rødbeter, pastinakk og poteter.