Jacobs Utvalgte – en suksesshistorie

Siden 2009 har Jacobs Utvalgte hjulpet folk med å skape virkelig gode smaksopplevelser. Suksessen beviser at folk vil ha gode råvarer og gjerne velger kvalitet.

Vi spoler tilbake til 2004, da NorgesGruppen overtok mathuset Jacobs på Holtet, etter et mangeårig samarbeid. Familien Jacobsen hadde da drevet butikken i 70 år. Fem år senere, i 2009, lanserte NorgesGruppen produktserien Jacobs Utvalgte med premium produkter – inspirert av det sagnomsuste mathuset.

Prima kjøtt og pølserevolusjon

Jacobs Utvalgte suste inn på markedet med et tydelig design og 43 produkter i ni kategorier. Alle produktene var grundig vurdert av kokker ved Kulinarisk Akademi og matarbeidere hos MENY: Både historien, smaken og håndverket. Og slik er det fortsatt. Det skal endel til før et produkt slipper gjennom nåløyet hos ekspertene.

Prima Jæren var med fra start, med lam, svin og storfe premium-merket Jæren Smak. Produsenten har jobbet tett med Jacobs Utvalgte, og har sikret en gjennomgående høy standard fra råstoff til ferdig produkt. Gourmetpølsene fra Idsøe var også viktige helt fra begynnelsen, og både kjøtt og pølser har fått mye oppmerksomhet for kvaliteten. Pølsene har endret hele markedet og folks oppfatning av hva pølser kan være.

Designpriser og nye trender

Jacobs Utvalgte er lett å finne igjen i butikken og blir lagt merke til. I 2010 mottok Jacobs Utvalgte en internasjonal designpris for pakningene. I løpet av de ti årene har designet fått flere utmerkelser, blant annet fra Norsk Designråd.

Jacobs Utvalgte introduserte en fiskeburger i 2011 med 79 prosent fisk, og startet en trend med skikkelige fiskeburgere, som fikk fotfeste. To år senere ble Jacobs Utvalgte rå pølser introdusert i alle MENY-butikkene. Det var en aldri så liten revolusjon! Folk over hele landet fikk for alvor opp øynene for gourmetpølser med høyt kjøttinnhold.

I 2016 relanserte Jacobs Utvalgte merkevaren med mange nye produkter. Inn kom utsøkt spekemat fra Levoni i Nord-Italia, røkelaks fra Osterøy og delikatessen crispy duck – som den første i dagligvarehandel.

Går så det suser

Béarnaise, hollandaise og rødvinssaus: Jacobs Utvalgte kraft og sauser var så gode at kjøkkensjefer rundt om i landet begynte å bruke dem i sine restauranter. I 2018 flyttet NorgesGruppen sausproduksjonen fra Finland til den nybygde sausfabrikken Salsus på Kongsvinger. Samme år fikk Jacobs Utvalgte mørbrad spesialprisen «Juryens Utvalgte» i Det Norske Måltid. Juryen kalte det «et spennende og innovativt produkt til inspirasjon for andre produsenter».

Til jul 2018 solgte MENY over 31 000 gavepakninger med alt mulig godt fra Jacobs Utvalgte. Pasta av beste kvalitet, italienske olivenoljer, spekemat, kaffe og belgisk sjokolade havnet under mange juletrær. Og nå i 2019 har Jacobs Utvalgte grunn til å feire ti gode år, og vi takker kundene våre for at dere fortsette å velge kvalitet. Du finner over 200 smaksrike produkter fra inn – og utland i serien, alle med en helt unik kvalitet.

Tidslinjen for produktene

2009

43 varelinjer i september 2009 innen kategorier som juice, svin, pølser, storfe, egg, brød, pasta, fryst fisk og skalldyr, olje og sauser.

2010

Ost, krydder, sjokolade og trøfler. Først med belgiske trøfler i dagligvaremarkedet, og disse tok av og ble en snakkis.

2011

Kaffe, is, rundstykker, ufiltrert juice, røkte fiskeprodukter og fiskeburgere med 79 % fisk.
Fiskeburgerne: første produkt med så høyt fiskeinnhold, bidro til senere trend: 80 % på fiskekaker

2012

Salater og te

2013

Ostesyltetøy, knekkebrød, ulike skinkepålegg og rå pølser.

2015

Gaveposer som gjorde at forbruker kunne handle gaver i dagligvare.

2016

Frokostblandinger, oliven, storfe Ana Paula, Lerstang kylling, italiensk spekemat, røkt laks fra Osterøy, sild og reker på glass, remulader, Chrispy Duck (først i dagligvare), fersk pasta, snacks, juleprodukter, gløgg, sauser i beger.

2017

Grov sennep og søt & sterk sennep, Mørk sjokolade med tranebær og chili, tagliatelle med trøffel og syltetøy til ost.

2018

Lam mørbrad, mildrøkt ørret med pepper og honning, Belgiske trøfler med karamell og havsalt og Belgiske trøfler med bringebær 2019: Croissanter, kamskjell, sjøkreps, pizzabunn, fersk pastasaus med tomat og mascarpone og røkt laks

2019

Sausene kommer tilbake i butikkene. Innen sjømat kommer sjøkreps og kamskjell. Croissanter og pizzabunn.