Grønnsaksramen

Ramen_kyllingkraft_oppskriftsbilder.jpg

2-3 pers

5 dl Jacobs Utvalgte Grønnsakskraft eller Kyllingkraft
1 ts frisk ingefær
1 ts finhakket chili
1 fedd finhakket hvitløk
1 lime
2 ss soyasaus
1 ts ristede sesamfrø
Eggnudler
Strimlet kylling eller svin
Koriander
Sitrongress
1 egg
Sopp (shiitake eller shimeji)
Bønnespirer
Bambusskudd

Topping:
Nori
Chili
Vårløk

Slik gjør du:

Kok opp 5 dl grønnsakskraft samtidig som du koker egg og nudler. Egget trenger syv minutter.
Kok gjerne opp kraften med hakket ingefær, limesaft, chili, sitrongress, hvitløk og soya, så er retten godt plantet midt i Asia. Stek soppen før du legger både dem og nudlene i en skål. Hell over den rykende varme kraften. Del egget i to og legg det på toppen.

Dryss over nori, chili, vårløk, frisk koriander og ristede sesamfrø etter eget ønske. Tilfør gjerne stekt sopp, kylling eller strimler av svin, hvis du liker det

Tips!

Du kan enkelt soyamarinere eggene.

Soyamarinerte egg:

Dette trenger du:
4 Jacobs Utvalgte egg
1dl Soyasaus
1ss Sukker
2ss Risvin
2ss Vann

Slik gjør du:
Kok Jacobs Utvalgte egg i 10 minutter, kjøl eggene ned og skrell dem. Bland soyasaus, sukker, mirin (risvin) og vann – rør ut sukkeret skikkelig i blandingen. Legg de ferdig kokte og skrelte eggene i en pose/boks med lokk og tøm soyasaus-blandingen over. La dette stå i minimum 4 timer – helst lengre, for eksempel over natten.