JA, VI ELSKER PAVLOVA!

Med en pavlova fra Jacobs Utvalgte er 17. mai-desserten i boks. Pynt den til fest og server en herlig kake alle elsker. Raskt, enkelt og veldig godt.

En festpyntet marengskake er en sikker vinner på kakebordet, og du trenger ikke å lage den selv. Jacobs Utvalgtes håndrullede marengskake er bakt med naturlige ingredienser og fylt med bringebær og frisk sitronkrem. Her er noen serveringstips til den store dagen.

Artikkelbilde-Pavlova m baer.jpg

En fest med røde bær

Den vårlige marengskaken er perfekt å pynte med friske bær til 17. mai. Bringebær, jordbær, rips, blåbær og bjørnebær passer perfekt på selveste nasjonaldagen. Kanskje du også vil pynte med noen små, norske flagg.

Slik gjør du:
La pavlovaen tine i rundt seks timer i kjøleskapet og dekorer med fargerike bær like før servering. Et dryss av melis er også lekkert. Bruk i så fall en finmasket sil. Kaken bør stå kjølig frem til servering.

Tips! For ekstra vårstemning, pynt med noen friske mynteblader eller sitronmelisse.

En eksotisk variant

Noe av det beste med den populære marengskaken, er at mulighetene for dekorering er uendelige. Lag en frisk og eksotisk variant med mango, ananas og pasjonsfrukt. Dryss gjerne over litt hakkede nøtter for god crunch! Nøtter passer perfekt til marengs og krem.

Sjokolade og iskrem

For en herlig dessert-vri, riv kvalitetssjokolade over pavlovaen og server den med fløyelsmyk vaniljeiskrem. Vi anbefaler Jacobs Utvalgte iskrem fra Iskremgården på Jæren og Jacobs Utvalgte mørk sjokolade. En uimotståelig kombinasjon som både barn og voksne vil elske.

Serveringstips! Skjær brede stykker rullekake og legg på små fat eller i porsjonsskåler. Bruk iskremskje og legg en kule vaniljeis oppå hvert kakestykke. Riv over mørk sjokolade.

Prima ballerina-kaken

Pavlova-rullen fra Jacobs Utvalgte er bakt etter klassisk oppskrift i det tradisjonsrike irske familiebakeriet Fusco Artisan Bakery, som har vunnet en rekke priser for sine populære kaker.

Pavlova er nasjonalkaken både i Australia og på New Zealand. Da den verdensberømte russiske ballerinaen Anna Pavlova besøkte landene «Down Under» i 1926, ble det laget en slik kake til hennes ære, og siden den gang har den søte dessertkaken båret hennes navn. Den nydelige kombinasjonen av marengs, krem og bær har gjort kaken populær verden over, og mange sverger til pavlova som sin 17. mai-kake. Fra Jacobs Utvalgte har du flere gode desserter å velge i til nasjonaldagen.

Kjøp Jacobs Utvalgte utsøkte desserter

Håndlaget ostekake

Jacobs Utvalgte håndlagede ostekaker og panna cotta er nydelige alternativer. Disse er like perfekte på 17. mai-bordet som til dessert etter middagen (eller pølsefesten).

Artikkelbilde_Ostekake.jpg

Ostekakene med bringebærlokk er laget på klassisk vis med en luftig, frisk mousse på en kjeksbunn av sprø havre. En pakning inneholder to porsjoner og tines halvannen til to timer i romtemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Tips! Dander med friske skogsbær og mynteblader, så får du en festpyntet og velsmakende dessert.

Artikkelbilde-Panacotta.jpg

Italiensk panna cotta

Prøv også den friske vaniljedesserten panna cotta, som kommer i dobbel porsjonspakning. Den klassiske desserten er håndlaget etter italiensk oppskrift med fløte, vaniljefrø og en topping av velsmakende pasjonsfruktgelé.

La den tine på kjøkkenbenken eller i kjøleskap. Serveres med friske bær og sorbet. Spis gjerne to selv - det er tross alt 17. mai.

Jacobs Utvalgte får du kjøpt hos

Logo_meny.png

 

 

Relaterte artikler