Tre fantastiske påskefrokoster

Ingenting er som en lang god frokost! Her er kokkens forslag til fantastiske frokoster med kvalitetspålegg fra Jacobs Utvalgte.

Tekst: Tina Aasen/Kitchen Foto: Mats Dreyer/Oktopus

I Norge har vi tradisjon for lange og gode påskefrokoster - en veldig hyggelig tradisjon. Lurer du på hva du skal lage, får du noen smaksrike tips og oppskrifter her! Hva med den amerikanske favoritten Eggs Benedict eller franske, pannestekte ostesmørbrød?

–  Når du skal kose deg, anbefaler jeg de saftige, norske skinkene fra Jacobs Utvalgte. De er resultatet av den beste råvaren, de beste håndverkerne og gode oppskrifter, sier kokk og leder for MENY-Lauget, Espen Schøning Lie.

Espen_Schoning_Lie_lite-bilde.jpg

Espens store lidenskap er mat, og det bugner av Jacobs Utvalgte-skinker på frokostbordet hans. Skinkene er kvalitetsstemplet Jæren Smak, med råvare fra utvalgte gårder på Jæren, som har strenge krav til kvalitet.

–  En stor favoritt er skinken med salvie. Det er en krydderurt vi bruker for lite, men alle som smaker den sier: Dette var jaggu meg godt! Porchettaen er også veldig god. Den er selveste ribberullen, stor, flott og krydret med sitrus og deilige urter.

–  Hvilken skinke anbefaler du til Eggs Benedict?

–  Da velger jeg Pragerskinken. Den ekte og milde røykesmaken passer perfekt til Eggs Benedict, en av de beste frokostene som fins.

Oppskrift_Eggs_benedict.jpg

Eggs Benedict med Pragerskinke og spinat

Du trenger (2 porsjoner):

1 liter vann
1 ss eddik
2 kalde egg fra Jacobs Utvalgte
2 skiver Jacobs Utvalgte Alpebrød
1 ss smør
2 never babyspinat
4 skiver Jacobs Utvalgte Pragerskinke
1 boks Jacobs Utvalgte Hollandaisesaus
Salt og pepper
Karse eller friske urter

Slik gjør du:
Kok opp vann, eddik og litt salt i en vid kjele. Lag en «virvelvind» i vannet med en skje. Knekk et egg i en øse og la egget skli ned i vannet. «Virvelvinden» gjør at eggehviten samler seg rundt plommen, og det posjerte egget får en fin form. La trekke i ca. 4 min. Løft ut egget på et kjøkkenpapir og gjenta med det andre.
Stek brødskivene på begge sider til de er gylne. Fres spinaten raskt i samme stekepanne. Legg spinat, skinke og det posjerte egget på brødskiven og topp med varm hollandaise-saus, litt salt, pepper og karse. Server!


Oppskrift_Croissant_m_brie_skinke.jpg

Franske croissanter med skinke og brie

Varme croissanter fylt med Jacobs Utvalgtes skinke med salvie, Jacobs Utvalgte aioli, brie og crispisalat er rett og slett en drømmefrokost. Spesielt i helgene er alt lov.

Godkjent av kokker

Skinkene lages i Haugesund og har vært innom de kresne ganene til kokkene ved Kulinarisk Akademi. De smaker, vurderer og godkjenner alle produktene for Jacobs Utvalgte. Men hva er forskjellen på en billigskinke og pålegg med Jæren Smak-kvalitet?

–  Det er en klar sammenheng mellom kjøttinnhold og pris i alle påleggene i handelen i dag. Skinkene fra Jæren Smak er fra hele kjøttstykker som er minimalt bearbeidet og krydret. De har en rik og «ekte» kjøttsmak og konsistens, forklarer Anders Hellegaard, markedssjef i Prima Jæren.

Anders har lagt sin elsk på nyheten, kokt skinke i løvtynne skiver.

–  Den smaker mye! Jeg halvsteker en omelett og legger den på toppen. Prager og Provence er andre favoritter, sier han.

De er to av skinkene som gir god smak til luksuriøse ostesmørbrød. Her er en deilig oppskrift!

 

Oppskrift_Ostesmorbrod.jpg

Pannestekt ostesmørbrød med Provence skinke og Pesto Rosso

Du trenger (2 porsjoner):

4 skiver godt brød
2 ss Jacobs Utvalgte Pesto Rosso di Pomodori (soltørket tomatpesto)
2 never babyspinat
150 g revet ost
4 skiver Jacobs Utvalgte Provence skinke
1 ss smør

Slik gjør du:
Fordel Pesto Rosso på brødskivene. Ha spinat, revet ost og skinke på to og legg de to andre oppå. Stek smørbrødene i smør i en stekepanne på middels varme, til de er gylne og osten har smeltet, rundt 3 min på hver side.

Paskefrokost_artikkelbilde.jpg

Skinker i godt selskap

Med Jacobs Utvalgte blir frokosten enda bedre. Skinkene er perfekte å spise som de er.
Dekk et herlig bord og server dem med økologiske egg, Jæren Smak-bacon, godt brød, rundstykker eller franske croissanter, røkelaks, ren appelsinjuice og en god kvalitetskaffe.

Jacobs Utvalgte-produktene får du kjøpt hos MENY.

Web_skinke-salvie.jpg 

Web_prager.jpg  Web_porchetta.jpg  Web_pesto_rosso.jpg  Web_hollandaisesaus.jpg  Web_egg.jpg  Web_croissanter.jpg  Web_rundstykker-med-gulrot.jpg

Jæren Smak - en garanti

Prima Jæren har samarbeidet med lokale bønder i 12-13 år om Jæren Smak-kvaliteten, og betaler mer for en høyere standard. De revolusjonerte i sin tid næringen med krav til bønder og fjøs: Større plass, bedre ventilasjon, leker og rotegjenstander, godt fôr og kort transport. Mattilsynet har kommet etter, og nå informerer Prima Jæren om at de jobber for å heve standarden ytterligere.

 

 

Relaterte artikler

Video Image

Små triks for å gjøre deilige croissanter enda bedre.