Pinnekjøtt
Du trenger
- 1 pakke Jacobs Utvalgte pinnekjøtt,
røkt eller urøkt - 1 pakke Jacobs Utvalgte Vossakorv
- Pinner eller dampkjele
Slik gjør
Vann ut pinnekjøttet i 20-24 timer før tilbereding.
Brukt enten en dampkjele eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.
Damp pinnekjøttet i 2 til 3 timer, eller til det er mørt og løsner fra beinet.
La vossakorven dampe sammen med pinnekjøttet de siste 20 minuttene.
Tips!
Etter damping kan pinnekjøttet stekes i ovnen for å få en sprø overflate. Eventuelt kan det også pensles med en glasur av honning, eplejuice og sitron. Dette gir en søtlig kontrast til det salte kjøttet.
Kålrotstappe
Du trenger
- 1 kålrabi
- 2 gulrøtter
- Smør
- Litt fløte
- Jacobs Utvalgte grov sennep
Slik gjør du
Skrell kålroten og gulrøttene og kutt dem i omtrent like store biter. Legg i en kjele og dekk med vann. Kok grønnsakene møre.
Mos grønnsakene sammen med smør og eventuelt litt fløte. Smak til med grov sennep fra Jacobs Utvalgte, salt og pepper.
Tips!
Vil du ha en søtere kålrabistappe? Legg kålrabien på verandaen eller et passende sted utendørs over natten. Hvis det ikke er frost, kan du legge den noen timer i fryseren. Kulden gjør kålrabien søtere og fremhever smaken.