Som med vanlig grøt kan du toppe eller blande inn kokos, granola, chiafrø, bær, honning eller annet godt. En fantastisk start på dagen.
1 porsjon
1 dl havregryn
2,5 dl melk eller havremelk, ønsker du en litt mindre flytende grøtkaffe, kan du redusere mengden melk.
en klype salt
en klype kanel
1,5 ss brunt sukker, honning eller annen søtning.
1 eller 2 shots ferskbrygget Jacobs Utvalgte Tropisk Aroma eller Italian espresso.
Nøtter, frukt, bær eller Jacobs Utvalgte Granola til topping.
Slik gjør du:
- Kok opp 1,5 dl melk i en liten kjele sammen med salt og kanel. Når melken koker, rører du inn havregrynen, skrur ned varmen og lar det småkoke i 3–5 minutter.
Du kan fint bytte ut den vanlige melken med plantebasert melk etter smak, men vi anbefaler havremelk. - I mellomtiden lager du espresso eller kruttsterk kaffe, og steamer den resterende melken. (Dersom du ikke har steamer, fungerer det godt å koke opp melken og deretter bruke en melkeskummer eller en elektrisk visp).
Fakta om Jacobs Utvalgte Tropisk Aroma
Tropisk Aroma har en fyldig, rund og aromatisk smak med en søtlig og rund syrlighet som kjennetegnes av solbær og hint av bringebær.
Ettersmaken er en rund og god balanse mellom lette toner av mørk sjokolade og aprikos. Kaffen består av utvalgte kaffebønner fra Colombia og Kenya.
Har du noen gang lurt på hvilken plantebasert melk som egner seg best i kaffe? Les om det her (johjohannsonkaffe.no)