Dette trenger du:
200 g frosne grønne erter
300 g torskefilet uten skinn og bein
3 dl Jacobs Utvalgte Fiskekraft
2 ss fløte
200 g smør
2 ss finhakkede urter
1 pose råkostmiks
½ sitron
Slik gjør du:
Ha erter og 2 dl fiskekraft i en kjele og kok opp. Ha i 3 ss smør og kjør ertene til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i ovnen på 180 grader til den er gjennomstekt, og flaker seg når du presser lett på den (10-15 min). Ha 2 dl fiskekraft i en kjele og kok inn til det gjenstår ca. 2 ss. Ta kjelen av varmen og pisk inn 150 g smør til du har en smørsaus. Vend inn urter og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Stek råkostmiksen i 1 ss smør i 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Anrett ertepurèen og råkostgrønnsakene på en tallerken. Legg på fisken og topp med saus før servering.
Tips!
Tilfør noe friskt og godt! Sammen sausen kan du servere retten med en frisk gressløkgrønnolje. Se oppskrift under
Gressløkolje
Dette trenger du:
½ pakke spinat
½ 1 bunt gressløk (eller andre urter som bladpersille)
1,5 dl solsikkeolje
1 klype salt
Slik gjør du:
Kjør alt i en blender til en fin pure. Hell innholdet i en kjele og kok opp. La det koke i ca. 30 sekunder – 1min. Dette gjøres for at den dype grønnfargen skal gå inn i oljen. Sil oljen i et kaffefilter eller en finmasket sil. Avkjøl.