Baconmarmelade

Baconjam (2).jpg

Du trenger

300 g Jacobs Utvalgte Bacon, skåret i små biter
4 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket​
1 dl brunt sukker​
1 dl lønnesirup​
0,5 dl eplecidereddik​
1 ts chilipulver​
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

Stek baconbitene i en middels stor kjele over middels varme til de er sprø. Overfør baconet til en tallerken med kjøkkenpapir for å renne av.​

Reduser varmen til middels lav, og tilsett sjalottløk i samme kjele med baconfettet. Stek under omrøring til løken er karamellisert, omtrent 15 minutter.​

Tilsett hvitløk, brunt sukker, lønnesirup, eplecidereddik, chilipulver og det stekte baconet tilbake i kjelen. Kok opp blandingen, og la den deretter småkoke på lav varme til væsken er redusert og blandingen har en tykk, marmeladelignende konsistens, ca. 7–10 minutter.​

La baconmarmeladen avkjøles før du overfører den til et glass med tett lokk.

Hvis baconmarmeladen har vært i kjøleskapet, er det lurt å forsiktig varme opp den mengden du skal bruke til maten. Da smelter baconfettet.

Tips!

Baconjam kan brukes som tilbehør til annen grillmat, som for eksempel burgere. Den holder seg fint i kjøleskapet i et par uker på et tett glass, men kan også fryses ned for enda lenger holdbarhet.