Du trenger
300 g Jacobs Utvalgte Bacon, skåret i små biter
4 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 dl brunt sukker
1 dl lønnesirup
0,5 dl eplecidereddik
1 ts chilipulver
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Stek baconbitene i en middels stor kjele over middels varme til de er sprø. Overfør baconet til en tallerken med kjøkkenpapir for å renne av.
Reduser varmen til middels lav, og tilsett sjalottløk i samme kjele med baconfettet. Stek under omrøring til løken er karamellisert, omtrent 15 minutter.
Tilsett hvitløk, brunt sukker, lønnesirup, eplecidereddik, chilipulver og det stekte baconet tilbake i kjelen. Kok opp blandingen, og la den deretter småkoke på lav varme til væsken er redusert og blandingen har en tykk, marmeladelignende konsistens, ca. 7–10 minutter.
La baconmarmeladen avkjøles før du overfører den til et glass med tett lokk.
Hvis baconmarmeladen har vært i kjøleskapet, er det lurt å forsiktig varme opp den mengden du skal bruke til maten. Da smelter baconfettet.
Tips!
Baconjam kan brukes som tilbehør til annen grillmat, som for eksempel burgere. Den holder seg fint i kjøleskapet i et par uker på et tett glass, men kan også fryses ned for enda lenger holdbarhet.