Grillet cæsarsalat

Du trenger:

1 liten hjertesalat per person
1 Pakke Jacobs Utvalgte Aioli
2 stk hvit asparges per person
40 g saltede mandler
100 g  Jacobs Utvalgte Bacon
50 g Jacobs Utvalgte Parmesan
Jacobs Utvalgte Olivenolje
Jacobs Utvalgte Flaksalt

Slik gjør du:

Stek bacon i stekepannen eller i ovn til det er sprøtt. Kutt baconet opp i grove biter.

Skrell hvit asparges og skjær av bunnen. Kok opp en kjele tilsatt cirka 1 ss salt og sukker per liter. Kok aspargesen mør. Tiden avhenger av tykkelsen, men et sted mellom 5-12 minutter. Avkjøl i kaldt vann, gjerne med isbiter.

Del hjertesalaten i to og pensle med olivenolje. Strø over flaksalt og pepper. Grill salaten på begge sider til den har fått grillmønster og begynner å «falle sammen». Ta salaten av grillen, fjern stilken og skjær den i grove biter.

Grill den hvite aspargesen og kutt i grove biter på skrått.

Ha saltede mandler, stekt bacon, revet parmesan, grillet asparges og grillet salat i en bolle.

Tilsett Jacobs Utvalgte Aioli, litt flaksalt, sitronsaft og nykvernet pepper. Bland godt før servering.

Tips! Behold hjertesalaten hel. Ha aiolien på en sprøytepose og legg hjertesalaten på ønsket serveringsfat. Sprøyt over Jacobs Utvalgte Aioli i et zig-zag-mønster og topp med de øvrige ingrediensene.