Du trenger:
1 stk stor søtpotet (eventuelt 2 mindre)
1 stk vårløk per person
1 pakke Jacobs Utvalgte Fetaost
6 stk reddik
1 stk granateple
1 pakke frisk salat
2 ss sitronsaft
Jacobs Utvalgte Flaksalt
Pepper
Jacobs Utvalgte Olivenolje
Eventuelt friske urter som kjørvel eller basilikum
Slik gjør du:
Skjær søtpoteten i 1,5 cm tykke skiver. Legg disse på et ovnsbrett med bakepapir og pensle med nøytral olje. Strø over flaksalt og pepper. Stek i ovnen på 160 grader varmluft til de er møre, cirka 30-35 minutter.
Høvle reddik så tynt du kan med mandolin. Du kan også bruke kniv, men det er enklere med mandolin.
Smuldre opp fetaosten i små biter.
Rens granateple. Pass på å fjerne alt det hvite.
Varm opp grillen og grill skivene med søtpotet og vårløk til løken er bakt gjennom og søtpoteten har fått et fint grillmønster.
Snitt vårløken i grove biter og ha i en stor bolle.
Ha salaten i bollen og tilsett reddik, fetaost og granateple. Smak til med litt flaksalt, nykvernet pepper, sitronsaft og Jacobs Utvalgte Olivenolje.
Legg søtpoteten på et fat og topp med salaten og eventuelle urter før servering.