Kamskjell med skalldyrsaus og jordskokkpuré

En liten appetittvekker før hovedretten - en nydelig, frisk forrett av kamskjell med syrlig skalldyrsaus.
Kamskjell
4 personer
Du trenger:
1 pk Jacobs Utvalgte Kamskjell
1 ss Jacobs Utvalgte rapsolje til steking
2 ss meierismør
Salt og pepper
Friske urter, for eksempel timian eller estragon
Sitron
2-3 fedd hvitløk
Epler i kuler eller små biter og grovhakkede hasselnøtter til topping.
Slik gjør du:
Varm opp en stekepanne til middels temperatur. Legg kamskjellene i pannen og la dem steke på den ene siden til de har fått en gyllenbrun stekeskorpe.
Tilsett smør, skiver av sitronskall (unngå det hvite under skallet), urter og knuste hvitløksfedd.
Snu kamskjellene, ta stekepannen av varmen og øs smøret over kamskjellene med en spiseskje. Etter ca ett minutt tar du dem ut av pannen og lar dem hvile i ca 30 sekunder før du serverer.
Skalldyrssaus
4 personer
Du trenger:
1dl Jacobs Utvalgte eplemost
1 boks Jacobs Utvalgte skalldyrkraft
100 g meierismør i terninger
1 sjalottløk
Frisk gressløk
½ sitron
¼ dl fløte
Nøytral olje til steking
Slik gjør du:
Kutt sjalottløken i tynne skiver. Fres med litt nøytral olje på middels varme i en kjele. La den bli myk og blank.
Når løken er blank tilsetter du eplemost og koker ned til rundt halvparten. Ha så i skalldyrkraften og kok i circa 5 minuttter eller til 1/4 av væsken er borte. Tilsett så fløten.
Ta kjelen av varmen og visp inn smøret litt etter litt.
Smak på sausen og tilsett så sitronsaft, salt og eventuelt pepper. Ha i gressløk rett før servering.
Jordskokkpuré
4 personer
Du trenger:
500 g jordskokker
2-3 dl melk eller fløte
Smør
Slik gjør du:
Skrell jordskokkene og ha dem i en kjele med vann. Kok dem møre.
Varm opp melken/fløten.
Sil vannet av jordskokkene og ha dem i en blender sammen med den varme melken. Kjør blenderen til det blir en glatt puré. Du kan også bruke stavmikser.
Når puréen har den konsistensen du ønsker, smaker du til med smør, salt og pepper.
Anrett jordskokkpuré på en tallerken og topp med kamskjell, skalldyrsaus og nøtter og eple.
