Den beste iskremen når det skal feires!
Alle elsker is. Og når vi samles til feiring, så er det lov å feire anledningen med skikkelig god iskrem.

Lag en rask pavlova med marengs, is og bær, eller server sjarmerende iskjeks til små og store.
Her presenteres 7 spennende og smakfulle dessertoppskrifter, samt gode tips.
Prøv deg frem og finn smakene du liker! Iskrem er en leken dessert. Gjør noe ekstra morsomt ut av isen.
Det er bare fantasien som setter grenser. Prøv karamellisert popkorn! Det gir en helt unik og fantastisk smak sammen med isen.
Her kan du lære deg å lage karamellisert popcorn og inspireres til andre spennende desserter med Jacobs Utvalgte iskrem. Men aller først - Jacobs Utvalgte har lansert fire nye varianter iskrem!
Nye iskremer fra Jacobs Utvalgte
I samarbeid med Grete og Ole Morten på Iskremgården på Jæren, er det utviklet nye smaker. Tilhengere av Jacobs Utvalgte is kan nå glede seg over at det er fem smaker å velge mellom:
Iskrem med hasselnøtt, -sjokolade, -portvin og sviske, - vanilje, og en jordbærsorbet.
Aperitiff av jordbærsorbet

I spesielle anledninger er det naturlig å innlede med en en god aperitiff. Her er Jacobs Utvalgte sin jordbærsorbet perfekt med en syrlig sitrondrikk i bunnen av et stettglass.
Ikke bare er det en veldig velsmakende kombinasjon, men det ser også nydelig friskt ut.
Seks magiske dessertoppskrifter:

Desserter
Festlige iskjeks til barna

Desserter
Pavlova med is, bær og vaniljesaus

Desserter
Sjokoladefondant med portvin- og sviskeiskrem

Desserter
Marengs i glass med hasselnøttis, jordbær, mandler og karamellsaus

Desserter
Is med friske jordbær og jordbærsaus

Desserter
Hasselnøttis med karamelliserte popkorn
Gjør det enkelt med sauser
Det skal ikke så mye til for å lage en god iskremdessert, forteller David:
– For den som ikke har så god tid kan man få til mye med riktig saus til riktig iskrem. Jacobs Utvalgte sauser er godt tilpasset iskremene, sier kokken.

Jacobs Utvalgte dessertsaus med mango og pasjonsfrukt er nydelig til hasselnøttisen - gjerne litt hakkede hasselnøtter på toppen. Sausen er også å anbefale med jordbærsorbet og et mintblad på toppen.

Dessertsausen med solbær fra Jacobs Utvalgte er perfekt for sjokoladeisen, hvor smakskombinasjonen med sjokoladebitene i iskremen og sødmen i sausen er en vinner.
Med iskrem, saus, makroner og annet tilbehør har du alt du trenger for den perfekte 17. mai-desserten. Lager du en isbuffet kan gjestene få gleden av å velge selv:

– I et travelt hus fylt med barn og bunadskledde gjester har man ikke alltid så mye kapasitet. Så hvorfor ikke sette ut alt av tilbehør og sauser og la gjestene lage kombinasjonene de selv har lyst på? Det blir en 17. mai dessert gjestene sent vil glemme, avslutter Davis.
En lokal iskremdrøm
Iskremen til Jacobs Utvalgte er fra Iskremgården på vakre Jæren. Grete og Ole Morten Høiland lage fløyelsmyk gourmet-is med lite luft og mye smak.
Melken får de fra naboens kyr, som gresser i det åpne landskapet og den friske havbrisen fra Nordsjøen. God melk og ekte råvarer gir en uimotståelig iskrem.
