Det er lov å unne seg det beste. Spekematen fra Levoni smaker av hundre år gamle tradisjoner og en fantastisk matkultur. Jacobs Utvalgte skinker og salami fra Nord-Italia er ekstra møre, passe salte og laget for hånd i tidkrevende prosesser. Du finner ni utvalgte produkter fra Levoni hos Jacobs Utvalgte, inkludert nyhetene Salami Piccante med chili og Salami Finnochiona med fennikelfrø.
– Jacobs Utvalgte er den eneste produktlinjen i verden som får lov til å markedsføre våre skinker og salami som egen merkevare. Helt enkelt fordi de er den beste norske leverandøren av kvalitetsprodukter og vi bare måtte jobbe med dem. Så vi gjorde et unntak, sier Nicola Levoni, fjerde generasjon spekematprodusent og president i Levoni.
Italiensk kvalitet i 108 år
Ezechiello Levoni var Nicolas oldefar, og han startet produksjonen av spekeskinke og salami nær Milano i 1911. To år senere vant han gull for kvaliteten under en stor messe i London. Levoni er fremdeles familieeid, og leverer gourmetskinker til delikatesser i Italia og 50 land verden over. Spekematen herfra regnes som den aller beste. Dyrevelferd og respekt for råvaren og prosessen er ekstremt viktig for den tradisjonsrike produsenten.
– Vi har alltid vært opptatt av god dyrevelferd, lenge før det ble et krav. Vi vet at dyr som har det godt gir kvalitetsprodukter, sier Nicola Levoni.
Levoni bruker bare det beste kjøttet fra utvalgte produsenter. De er nøye på modningstid, hvilke tresorter de bruker til å røke skinkene med og de bruker kun ferske krydder og friske urter.
– Vi bruker aldri krydderpulver, men knuser alt krydder og de friske urtene rett i spekeskinkene og salamiene. På den måten kommer alle oljene og smaken rett inn i produktet. Når vi bruker det beste og ferskeste kjøttet sammen med de beste og ferskeste urtene når vi lager skinkene, blir resultatet perfekt, sier Levoni.
En god start!
Inviter til frokost med salami fra Levoni i Jacobs Utvalgte franske croissanter, et glass iskald appelsinjuice og en rykende varm kopp kaffe. Hva mer trenger du?
Røyker som før
Nicola Levonis oldefar jobbet i en delikatessebutikk i Milano da han startet bedriften. Han begynte med å lage røkte skinker.
– Vi røyker fremdeles skinkene på samme måte med trekull og sagflis fra furu. Det tar en evighet, men gir en utrolig god smak, sier Levoni, som i dag driver bedriften sammen med søsteren Marella Levoni og to søskenbarn.
Parmaskinke tørket i vinden
Den anerkjente parmaskinken kommer alltid fra Parma-distriktet nord i Italia. Den naturlige salte- og tørkeprosessen har vært den samme i to tusen år. Levonis fabrikk i Parma har store vinduer på begge sider av lokalet. De står åpne slik at den friske luften blåser tvers gjennom og skinkene blir tørket i den svale vinden. Det gir gode skinker.
Nicola Levonis oldefar jobbet i en delikatessebutikk i Milano da han startet bedriften. Han begynte med å lage røkte skinker.
– Vi røyker fremdeles skinkene på samme måte med trekull og sagflis fra furu. Det tar en evighet, men gir en utrolig god smak, sier Levoni, som i dag driver bedriften sammen med søsteren Marella Levoni og to søskenbarn.
Dekk på tapasbordet!
Store oliven
Server spekeskinker og salami fra Levoni med Jacobs Utvalgte store Kalamata-oliven eller grønne oliven.
Manchego
Jacobs Utvalgte Manchego er laget i Spania med fåremelk og har en mild og nøtteaktig smak. Modnet i 6 måneder og herlig til spekemat!
Salsiccia og chorizo
Stek Jacobs Utvalgte rå chorizo i biter, eller ta skinnet av rå salsiccia og rull kjøttboller til tapasbordet.
Focaccia og aioli
Ingen tapas uten! Jacobs Utvalgte focaccia og ferske aioli er perfekt tilbehør.
Syltetøy til ost
Jacobs Utvalgte syltetøy til ost har nydelige smaker av fiken og honning, kvede og urter og eple og valnøtt. Supergode til manchego og spekeskinker.
Syltetøy til ost og kjeks kjøper du her