100 g Jacobs Utvalgte Mørk sjokolade
1 dl sukker
5 stk eggeplommer
5 dl helmelk
1/2 vaniljestang
Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp jordbær i og legg på en tallerken til sjokoladen har stivnet.
Vaniljesaus
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en kjele sammen med vaniljestangen og melk. Kok opp og hold den varm mens du pisker sukker og eggeplommer kraftig i ca 4 min.
Hell den varme melken i eggeplommene i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Hell deretter blandingen i en kjele. Sett kjelen på svak varme under omrøring med en treskje.
Når sausen kommer opp i ca 75 ⁰C (ikke varmere) er den blitt passe tykk og du kan ta kjelen av varmen. Hell over til en plast- eller glassbolle og fortsett å piske ennå noen minutter.
Sil eventuelt sausen for å få bort ujevnheter. Sett kjølig med lokk eller plastfilm over. Du kan godt lage den dagen i forveien.
Tilberedningstid: 24 timer