Kaffe med kakao og pepperkake

Både kaffe og julekaker ble utbredt blant folk flest på 1800-tallet. Denne utmerkede kombinasjonen har med andre ord lange tradisjoner i norsk kultur. Vi godter oss med både sjokolade og 7 slag, men har du noen gang tenkt på at du kan putte det oppi kaffen? Hva med en julekaffe med sjokolade og pepperkake oppi?

Artikkelbilde_Julekaffe.jpg2 porsjoner:

2 dl sterk kaffe av Jacobs Utvalgte Costa Rica Tres Rio
2 dl varm kakao (se oppskrift under)
1 klype pepperkakekrydder (se oppskrift under)
1 dl melk
Brunt sukker (etter smak)
1-2 pepperkaker til dekorasjon

Kakao

4 ruter Jacobs Utvalgte mørk sjokolade
2 dl melk
Sukker
Ha litt vann sammen med sjokoladen i en kjele. La sjokoladen smelte sakte på lav varme.
Spe deretter med melken og varm sakte opp til kokepunktet.
Smak til med sukker.
Pepperkakekrydder
Finmalt kanel
Finmalt ingefær
Finmalt nellik
Finmalt kardemomme
Bland lik mengde kanel og ingefær med halv mengde nellik og kardemomme.

Slik gjør du

Rør sammen kakaoen og pepperkakekrydderet i kaffen.
Skum melken ved å koke opp melken og deretter bruke en melkeskummer eller en elektrisk visp.
Fyll glassene halvfulle med kaffe og deretter melkeskummet.
Tilsett sukker etter smak. Pynt med et dryss av pepperkakesmuler og server sammen med Jacobs Utvalgte Trøfler.

 

Fakta om Costa Rica Tres Rios

Jacobs Utvalgte Costa Rica Tres Rios har en balansert aroma som gir assosiasjoner til plomme, pasjonsfrukt og sitrus.
Tres Rios ligger i det sentrale høyfjellsområdet i Costa Rica der tre elver møtes. Kjølige netter og et jordsmonn av vulkansk opprinnelse gir de aller beste forutsetninger for kaffeproduksjon.

Relaterte artikler