Disse spennende matvarene er nøye utvalgt av erfarne kokker

Har du problemer med å finne julegave til den som «har alt»? Da kan et knippe eksklusive matgaver være midt i blinken.

Jacobs Jul 2023 og pinnekjott-28.jpg– Dette er hvert fall produkter jeg hadde blitt glad for å finne under juletreet med mitt navn på, sier Julian Selven mens han viser frem de ulike matvarene til Jacobs Utvalgte.

Han er kokk med erfaring fra flere kjente restauranter og jobber nå med premiummerket Jacobs Utvalgte, som du blant annet finner hos Meny.

– Å finne julegave til venner eller familie kan være utrolig vanskelig. Ofte ender du bare opp med å hastekjøpe noe mottakeren egentlig ikke trenger, men skikkelig god mat er en gave de aller fleste setter pris på.

Spar penger på julegaven. Nå får du 3 for 2 på Jacobs Utvalge hos Meny.

Det er ikke hvilke som helst matvarer som får kvalitetsstempelet Jacobs Utvalgte. Julian er én av flere kokker som jobber med å finne produktene som er gode nok.

Jacobs Utvalgte matgaver.jpg

– Jeg og kollegaene mine har vært med å teste flere ulike produkter. Bare de vi synes er gode nok ender opp i norske butikker som Jacobs Utvalgte.

Til pastaelskeren

For den som er glad i smaker fra Italia, har Jacobs Utvalgte et svært rikt utvalg.

– Pastaen vår er laget på autentisk vis etter oppskrift fra Sør-Italia. De ulike variantene med pasta holder svært høy kvalitet og er en perfekt del av gave til noen som er glad i mat, sier Julian.

Jacobs Jul 2023 og pinnekjott-32.jpg

Jacobs Utvalgte har et stort utvalg ulike pastatyper som gjør seg veldig godt under treet denne julen. 

Sammen med pasta sier kokken videre at god olivenolje, pastasaus og pesto gjør seg veldig godt i en matgave.

Ellers har Jacobs Utvalgte flere gode skinker som passer til pastaretter, som for eksempel Coppaskinke. Eller en Parmigiano Reggiano-ost. Bare husk å sette gaven kaldt frem til den skal gis hvis du har med noen ferskvarer, sier Julian.

Til den som elsker kos til kaffen

Julen er tiden for å kose seg med noe søtt, så for de som er glade i det søte har Jacobs Utvalgte mye å velge mellom.

– Vi har for eksempel belgiske trøfler som smaker ekstra godt sammen med kaffe, eller bare når du vil kose deg litt ekstra. Det er sjokolade av høy kvalitet i flere varianter.

Jacobs Jul 2023 og pinnekjott-30.jpg

I denne kategorien trekker Julian også frem den italienske mandelkjeksen Cantuccini, belgisk konfekt eller plater med mørk sjokolade som en flott sammensatt gavepakke. 

– Cantuccini, som er den italienske kjeksen, passer utrolig godt å sette på bordet sammen med kaffen. Og platene med mørk sjokolade er virkelig luksuriøse med smak av havsalt, kandisert appelsin eller karamell, mandel og havsalt. 

Jacobs Jul 2023 og pinnekjott.jpg

Til den som elsker det salte

Har du en venn, forelder, ektefelle eller søsken som er glad i litt snacks? Da vil de sannsynligvis bli veldig glad for noen av disse til jul. 

– Lakriskulene til Jacobs Utvalgte er utrolig gode og noe for enhver smak, og sammen med lakriskulene kan du legge til potetchips eller nøtter.

Julian legger til:

– Både chips og nøtter er laget av veldig gode råvarer og er rike på smak. De er veldig fine som del av en gave til noen du er glad i.

Jacobs Jul 2023 og pinnekjott-41.jpg

Til den som liker litt av alt

Så var det matelskeren. Personen som sier ja takk til både hovedrett, dessert og litt snacks. 

– Du trenger jo ikke være bundet av et bestemt tema. Skal du slå litt på stortromma, kan du sette sammen en gave med varer fra hver kategori, sier Julian.

Kokken finner frem pasta, olivenolje, Coppaskinke, pastasaus og Parmigiano Reggiano som det italienske alibiet i et forslag til gave.

– Jeg nevnte jo også å slå på stortromma. Da er dette en gave mange ville elsket, sier Julian mens han løfter frem et helt fenalår fra Jacobs Utvalgte.

Jacobs Jul 2023 og pinnekjott-36.jpg

Han fortsetter:

– Jacobs Utvalgte har også flere gode krydderblandinger. For de som er glad i å lage mat kan en dry rub være en god start, mens biffkrydder eller fiskekrydder kan være en siste finish som setter spissen på et vellykket måltid. 

De som er glad i mat, setter også ofte pris på gode oster. 

– Da har Jacobs Utvalgte deilig kjeks og syltetøy som passer perfekt på ostefatet mellom hovedretten og desserten.

Og som Julian har sagt tidligere: Litt søtt og salt blir godt mottatt av de fleste.

– Personlig er jeg veldig glad i belgiske trøfler og blandingen med cashew- og macadamianøtter. Så da vet du hva jeg ønsker meg, avslutter han. 

 

MENY 3for2.jpg

Relaterte artikler