Fem tips til perfekt resultat på grillen

Rå pølser fra Jacobs Utvalgte gir deg en helt unik smaksopplevelse. Følg disse rådene fra kokken for å lykkes med grillingen.

Det er lite som kan måle seg med en varm sommerdag og en rykende grill med nydelig mat.

Rå pølser har blitt mer og mer vanlig på nordmenns grill de siste årene. Med god grunn.

– Dette er pølser med opptil 91 prosent kjøttinnhold. De er saftige, godt krydret og har masse smak, sier kokk Julian Selven.

Julian_Selven_ved_grillen.jpg

Han jobber med premiummerket Jacobs Utvalgte og har bakgrunn fra Kulinarisk Akademi og flere kjente restauranter.

Utrolig saftig

Mens grillen blir varm, viser Julian frem de ulike rå pølsene til Jacobs Utvalgte.

Til dagens grilling har han valgt den godt krydrede tyske klassikeren Bratwurst, Salsiccia, som henter inspirasjon fra det italienske kjøkkenet, og Midsummer Hot & Spicy.

– Den har en herlig smak av syrlig chili og er utrolig saftig, sier Julian.

Se alle pølsene til Jacobs Utvalgte

Jacobs Utvalgtes rå pølser er laget av pølsemaker A. Idsøe på Jæren. Råvaren er kvalitetsmerket med Jæren Smak, som garanterer høy standard og dyrevelferd.

Du finner pølsene blant annet i kjøledisken hos Meny.

Jacobs utvalgte polser med tilbehor 2023.jpg

Ikke vanskelig

Men hva er egentlig forskjellen på rå pølse og de mer tradisjonelle pølsene vi koser oss med i grillsesongen?

– Det ligger i navnet. Kjøttet er rått, mens «vanlige» pølser er røkte. Derfor trenger rå pølser lenger steketid. Det gjør også at du må passe litt bedre på under stekingen, men det er absolutt ikke vanskelig.

Julian har tips som hjelper deg å få perfekte pølser når du griller. I tillegg har han laget noen oppskrifter med smakfullt tilbehør som passer alle de ulike pølsene.

Se alle oppskriftene lengst ned i saken.

Pil_ned.gif


Tips 1:
Ikke snitt pølsene

Lager du snitt i pølsene, renner saften ut. Pølsene blir mye mer saftige og smakfulle hvis du ikke snitter dem.

Tips 2:
Snu pølsene ofte

De fleste griller med høy temperatur, og da er det lett at pølsene sprekker. Snu dem derfor ofte til de får et fint grillmønster.

Tips 3:
Pass på temperaturen

Når pølsene har fått grillmønster, er det viktig å senke temperaturen. De som bruker kullgrill kan ha mindre kull på den ene siden av grillen og flytte pølsene dit varmen er lavere. Bruker du gassgrill, kan du enten flytte dem til en sone med lavere varme eller skru ned temperaturen.

Tips 4:
Slik vet du at pølsene er ferdige

Alle griller er forskjellige, så steketiden vil variere litt. Kjenn litt på pølsene med en grillklype underveis. Når du kjenner at kjøttet er fast, er de gjennomstekte. Det tar vanligvis 10-12 minutter. Da kan pølsene legges på et fat eller en fjøl.

Tips 5:
La pølsene hvile

Ikke skjær i pølsene direkte etter grilling, for da renner saften ut. Når pølsene får hvile trekker de seg sammen og blir saftigere og mer smakfulle.

Jacobs utvalgte ferdig grillede polser i brod.jpg

Nydelig tilbehør

Har du ikke mulighet til å grille? Ikke noe problem! Det er bare å steke pølsene i panne og bruke tipsene til Julian.

Pølser av så høy kvalitet fortjener like godt tilbehør. Og får du gjester, er det jo gøy å imponere med det lille ekstra.

– Men det er bare å bruke favorittilbehøret ditt, for pølsene har så mye smak at det blir godt nesten uansett. Dette er oppskrifter jeg liker, og tilbehøret passer like godt i pølsebrødet som på tallerkenen sammen med pølsene.

Han har komponert en kremete og eksklusiv krepsehalesalat, en smakfull vri på bakt søtpotet, den argentinske smaksfesten chimichurri og en cæsar-inspirert salat med friske urter.

– Det er lurt å ha tilbehøret ferdig før pølsene legges på grillen. Da er alt klart for et fantastisk måltid når pølsene har fått hvilt noen minutter etter grillingen, avslutter Julian.

Se oppskriftene.

Pil_ned.gif

Relaterte artikler