Smaker fra Middelhavet

Med Jacobs Utvalgte disker du opp et lett og sommerlig måltid på minutter. Hør suset fra oliventrærne, bruset fra sjøen og drøm deg bort med nydelige smaker.

Nyt alt det gode fra Hellas, Spania og Italia! Den lekre fingermaten fra Jacobs Utvalgte er like perfekt til lunsj som middag, til sommerfesten og strandturen. Alt du trenger å gjøre, er å dekke på terrassebordet eller piknikduken – og maten er servert.

Artikkelbilde-Smaker-fra-middelhavet1.jpg

Den beste italienske kvaliteten får du med spekemat fra tradisjonsrike Levoni. De lager saftige salamier, coppaskinker og parmaskinken for Jacobs Utvalgte, som de lar lufttørke i vinden på fabrikken i Parma.

Manchego og parmesan

Et par gode, harde oster passer perfekt til spekemat. Jacobs Utvalgte Manchego fra Spania er lagret i seks måneder og har en nydelig fruktig, nøtteaktig smak. Skjær den i trekanter og server den gjerne med oppskåret italiensk parmesan.

Artikkelbilde_Oliven_og_olivenolje.jpg

Fra Hellas får vi den beste, salte og syrlige fetaosten, og til ost vil vi naturligvis ha en miks av oliven: Prøv greske Kalamata og ekstra store Mammut-oliven, med og uten chili. Legg til myk, italiensk focaccia, sprø grissini og kvalitetskjeks sammen med aioli, grillet hvitløk, og noen saftige, røde tomater – og du har et komplett måltid. Smårettene er både hyggelig å dele og lett å spise i varmen. Den passer også fint til kveldskos innendørs, med noe godt i glasset.

Tips! Bland balsamico fra Modena i en god olivenolje, tilsett en liten klype salt og dypp biter av foccacia i blandingen under måltidet. Enkelt og godt!

Artikkelbilde_Kamskjell_og_Chorizo.jpg

Har du tid, kan du legge til et par varme klassikere.

Slik griller du kamskjell:

Tørk kamskjellene godt med kjøkkenpapir. Pensle dem med rapsolje og krydre med salt og pepper, før du griller dem på høy varme i rundt 30 sekunder på hver side. Du kan også steke dem i smør i en stekepanne.

Tips! Server grillede kamskjell med grillede pimentos og norske jordbær. En enkel salat som passer perfekt på tapasbordet.

Slik lager du tapas-chorizo:

Stek rå Jacobs Utvalgte chorizopølser i litt smør til de er gjennomstekte. Del pølsene grove biter og stek videre sammen med rødløk i tynne skiver. Ha på litt eplejuice og la koke til juicen er kokt inn.

Tips! Du kan også servere store, norske sjøkreps fra Jacobs Utvalgte. Disse er ferdig kokte og kan varmes på grillen eller gratineres i stekeovnen.

Artikkelbilde_gresk_salat.jpg

Bruk de gode produktene fra Jacobs Utvalgte i en sommerlig, gresk salat. Her er oppskriften!

Gresk salat

(4 porsjoner)

  • 1 agurk
  • 1 rødløk
  • 20 Jacobs Utvalgte cherrytomater
  • 1 Jacobs Utvalgte fetaost
  • 1 dl Jacobs Utvalgte olivenolje
  • 2 ss sitronsaft (eller balsamico)
  • 1 glass Jacobs Utvalgte oliven
  • Salt og pepper

Del agurken i terninger, rødløken i smale båter og tomatene i fire. Bland alt i en stor bolle med olivenolje, sitronsaft, oliven, salt og pepper. Topp salaten med fetaost som du smuldrer over. Vend alt forsiktig sammen.

Tips: Husk at oliven fra Jacobs Utvalgte har steiner i seg, så husk å fjerne på forhånd, eller informer gjestene om at det er stein i dem.

Artikkelbanner_JU-Smaker-fra-middelhavet.jpg

Be venner over på et sommerlig tapasbord, med de beste smakene fra Middelhavet. Alle produkter fra kvalitetsserien Jacobs Utvalgte. Kjøp på MENY.no

Relaterte artikler