Vilt godt!

Med viltkraft fra Jacobs Utvalgte disker du opp med høstens beste middag. Den er perfekt når du skal lage viltsaus til reinsdyr, elg eller hjort.

Publicis Shift og Mats Dreyer/Oktopus Studio (foto)

Høsten er tid for viltkjøtt, og til vilt trenger du skikkelig god saus.

kokk-Jan-Ivar-Nykvist.jpg

– Det er enkelt å lykkes med sausen, og du må ikke stå og koke kraft i timevis. Velger du en viltkraft av høy kvalitet, lager du en nydelig saus på en-to-tre. Det er bare å invitere, sier kokk Jan Ivar Nykvist.

Det er ganske enkelt å lykkes med sausen, du må ikke stå og koke kraft i timevis. Jacobs Utvalgte viltkraft er utviklet av kokkene ved Kulinarisk Akademi og brukes på restaurantkjøkken over hele landet. Og med den lager du knallgod saus på en-to-tre. Det er bare å invitere.

Artikkelbilde_Vilt-godt.jpg

Til kremet viltsaus trenger du:

3 ss smør
1 ss hvetemel
2,5 dl Jacobs Utvalgte viltkraft
2,5 dl kremfløte
50 g brunost
2 ss tyttebær
Salt og pepper

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og brun blandingen under omrøring.
Varm kraften i en annen kjele. Hell i litt og litt av kraften i melblandingen mens du pisker.
Ha i fløte og brunost. La sausen koke i 10 minutter. Vend inn tyttebærene og la koke i ytterligere ett minutt.
Smak til med salt og pepper.
Synes du sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.

– Du kan gjerne vende inn stekt sopp i sausen før servering. Gode kantareller setter en ekstra spiss på måltidet, tipser kokken.

Artikkelbilde-Rosastekt reinsdyrfilet med timianstekte poteter.jpg

Rosastekt reinsdyrfilet med timianstekte poteter

Du trenger (4 porsjoner)
600-800 g reinsdyr ytrefilet (her kan du bruke hjort eller annet viltkjøtt)
Salt og pepper
1 ss smør
600 g små kokefaste poteter (gjerne Perlepoteter)
2 ss olivenolje
2 ss finhakket timian
600 g rosenkål
150 g sopp, gjerne kantareller
4 dl kremet viltsaus

Slik gjør du:
Ha potetene i en ildfast form og vend inn olivenolje, timian, salt og pepper. Stek potetene i ovnen på 180 grader til de er helt møre. Små perlepoteter bruker ca. 20 minutter. Større poteter tar lenger tid.
Krydre reinsdyrfiletene med salt og pepper. Brun kjøttet i smør og stek det ferdig i ovnen på 180 grader til det har en kjernetemperatur på 54 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer i det.
Kok rosenkål i lettsaltet vann til de er møre.
Stek soppen i samme stekepanne som du brunet viltkjøttet i.
Skjær viltkjøttet i skiver og server det med stekte poteter, nykokt rosenkål, stekt sopp og kremet viltsaus.

Et kraftverk

Jacobs Utvalgte sauser og kraft produseres på sausfabrikken Salus i Kongsvinger. Kraft kokes på ferske bein med mye kjøtt sammen med godt krydder og/eller på friske grønnsaker før den blir redusert ned i en stor vakuum-kjele. Vanndamp suges ut slik at ingen av de gode næringsstoffene og smakene går til spille. Alt lages med gode, naturlige ingredienser.

Sausene_Salsusfabrikken_oppskriftsbilder.jpg

 

Jacobs Utvalgte sauser får du kjøpt hos Meny

Logo_meny.png

Relaterte artikler

Video Image

Suppe med oksekraft. I samarbeid med Matkanalen

Video Image

Slik lager du en nydelig Ramen på 10 minutter.