Sauseskolen

Vrient å lage god saus? Med Jacobs Utvalgte redusert kraft og sauser lykkes du like godt som kokkene. Med disse tipsene lager du saus og supper som en proff.

God saus handler ofte om å konsentrere smaker. Men de fleste av oss har ikke tid til å koke kraft på bein i timevis. Det slipper du, uten å kompromisse på smak. Jacobs Utvalgte sauser og kraft er i bruk på restaurantkjøkken over hele landet på grunn av kvaliteten. Oppskriftene er utviklet av dyktige kokker ved Kulinarisk Akademi, og inneholder bare gode, naturlige råvarer. Inkludert litt snåle grønnsaker, som ellers ville gått til spille.

Biff? Fisk? Suppe? Slik løfter du middagen og imponerer gjestene – eller deg selv!

Soppsaus til viltkjøtt 

Jacobs Utvalgte Viltkraft er en perfekt base for en høstlig soppsaus. Finhakk sjalottløk og stek i smør å middels varme med en neve kantareller. Hell over litt hvit matvin for en fin syrlighet. Sausen trenger syre, ellers blir den litt «baktung».

Når matvinen er kokt inn litt, har man i viltkraften og litt brunt sukker. Til viltkjøtt er det godt med litt sødme i sausen. Rund den av med en klunk vanlig kremfløte og lar den koke i fem minutter før sausen kjøres jevn med en stavmikser.
Soppen gir sausen både en fin tekstur og god smak.

Ps. Soppsausen er også god til biff!

 

Kjapp smørsaus til fisk 

Lag en herlig smørsaus til fisken på fiskekraft. Surr finhakket løk, ha i litt hvit matvin, en boks Jacobs Utvalgte reduserte Fiskekraft, litt kremfløte og uforskammede mengder smør. Ikke vær beskjeden.

Tips! Sausen er god med rogn og friske urter og gjerne en skvis med fersk sitron for litt ekstra syre.

Ramen med kyllingkraft

Lyst på noe smaksrikt og godt? En ramensuppe med redusert kyllingkraft lager du på 15 minutter. Kok egg i syv minutter og kok opp nudler samtidig som du varmer opp kyllingkraften.
Kok gjerne opp kraften med hakket ingefær, chili, sitrongress, hvitløk og soya, så er retten godt plantet midt i Asia.
Legg de kokte nudlene i en skål og hell over den rykende varme kraften. Del egget i to og legg det på toppen. Dryss over friske urter og litt stekt sopp, kylling eller strimler av svin, hvis du liker det.

Et kraftverk 

Jacobs Utvalgte sauser og krafter ble i sin tid utviklet i samarbeid med Kulinarisk Akademi. De ble først produsert i Finland, før hele produksjonen ble flyttet til den nybygde sausfabrikken Salsus på Kongsvinger våren 2018. Jacobs utvalgte redusert kraft og sauser er laget på samme måte som på et profesjonelt kjøkken. Bare i stor skala. Det er en omfattende prosess. Kraftene kokes på ferske bein med mye kjøtt sammen med mye godt krydder og/eller på friske grønnsaker, før den blir redusert ned i en stor vakuum-kjele. Vanndamp suges ut og ingenting av næringsstoffer eller smak går tapt. Alle sausene er basert på redusert kraft og tilsatt gode ingredienser som ekte meierismør, rødvin eller hvitvin, løk, hvitløk, friske urter og krydder.

   

– Å lage god saus og kraft er en tidkrevende prosess, sier daglig leder Bela Szabo i sausfabrikken Salsus.

SALIGE SAUSER

Jacobs Utvalgte Béarnaisesaus

En perfekt saus til biff og annet kjøtt. Laget på smør, grønnsakkraft, rapsolje, eggeplomme, sitron, hvitvin og estragon.

Jacobs Utvalgte Hollandaisesaus

Herlig på Eggs Benedict, på asparges eller til alle typer fisk. Laget på smør, grønnsakkraft, rapsoje, eggeplomme, sitron og hvitvin.

Jacobs Utvalgte Rødvinssaus

God til både kjøtt, fisk og i gryter. Laget på redusert oksekraft med rødvin, løk, hvitløk, gulrot, purre, rosmarin, nellik, einebær, laurbærblad, smør, havsalt, tomat, timian, salt og pepper.

Jacobs Utvalgte Peppersaus

En kremet saus som er god til alt av kjøtt. Laget på redusert oksekraft, fire typer pepper, fløte, hvitløk, timian, einebær, rosmarin, nellik, laurbærblad, sennep, tomat, havsalt og allehånde.  

MYE NÆRING I GOD KRAFT

Redusert Oksekraft

Kokt på kjøttfulle storfebein, løk, gulrot, purre, tomatpuré, hvitløk, timian, einebær, pepper, rosmarin, nellik, laurbærblad og salt.

Redusert kyllingkraft

Kokt på kjøttfulle kyllingbein, løk, gulrot, rosmarin, timian, laurbærblad, sort pepper og salt

Redusert viltkraft

En nyhet! Kokt på kjøttfulle reinsdyrbein, løk, gulrot, purre, einebær, svart pepper, laurbærblad og salt.

Redusert fiskekraft

Kokt på kjøttfulle fiskebein av torsk og hyse, løk, gulrot, purre, fennikel, timian, laurbærblad, hvit pepper og salt.