Det er lite som kan måle seg med en varm sommerdag og en rykende grill med nydelig mat.
Rå pølser har blitt mer og mer vanlig på nordmenns grill de siste årene. Med god grunn.
Dette er pølser med opptil 91 prosent kjøttinnhold. De er saftige, godt krydret og har masse smak.
Utrolig saftig
Til dagens grilling har vi valgt den godt krydrede tyske klassikeren Bratwurst og Salsiccia, som henter inspirasjon fra det italienske kjøkkenet.
Salsiccia er en utrolig velsmakende og spennende pølse. Den er perfekt balansert mellom krydder, salt, syre og fett.
Se alle pølsene til Jacobs Utvalgte
Jacobs Utvalgtes rå pølser er laget av pølsemaker A. Idsøe på Jæren. Råvaren er kvalitetsmerket med Jæren Smak, som garanterer høy standard og dyrevelferd.
Du finner pølsene blant annet i kjøledisken hos Meny.
Ikke vanskelig
Men hva er egentlig forskjellen på rå pølse og de mer tradisjonelle pølsene vi koser oss med i grillsesongen?
Det ligger i navnet. Kjøttet er rått, mens «vanlige» pølser er røkte. Derfor trenger rå pølser lenger steketid. Det gjør også at du må passe litt bedre på under stekingen, men det er absolutt ikke vanskelig.
Her finner du tipsene som kan hjelpe deg å få perfekte pølser når du griller. I tillegg har vi utviklet noen oppskrifter med smakfullt tilbehør som passer alle de ulike pølsene.
Tips 1:
Ikke snitt pølsene
Lager du snitt i pølsene, renner saften ut. Pølsene blir mye mer saftige og smakfulle hvis du ikke snitter dem.
Tips 2:
Snu pølsene ofte
De fleste griller med høy temperatur, og da er det lett at pølsene sprekker. Snu dem derfor ofte til de får et fint grillmønster.
Tips 3:
Pass på temperaturen
Når pølsene har fått grillmønster, er det viktig å senke temperaturen. De som bruker kullgrill kan ha mindre kull på den ene siden av grillen og flytte pølsene dit varmen er lavere. Bruker du gassgrill, kan du enten flytte dem til en sone med lavere varme eller skru ned temperaturen.
Tips 4:
Slik vet du at pølsene er ferdige
Alle griller er forskjellige, så steketiden vil variere litt. Kjenn litt på pølsene med en grillklype underveis. Når du kjenner at kjøttet er fast, er de gjennomstekte. Det tar vanligvis 10-12 minutter. Da kan pølsene legges på et fat eller en fjøl.
Tips 5:
La pølsene hvile
Ikke skjær i pølsene direkte etter grilling, for da renner saften ut. Når pølsene får hvile trekker de seg sammen og blir saftigere og mer smakfulle.
Nydelig tilbehør
Har du ikke mulighet til å grille? Ikke noe problem! Det er bare å steke pølsene i panne og bruke tipsene listet opp over.
Pølser av så høy kvalitet fortjener like godt tilbehør. Og får du gjester, er det jo gøy å imponere med det lille ekstra.
Men det er ingenting i veien for å bruke favorittilbehøret ditt, for pølsene har så mye smak at det blir godt nesten uansett. Dette er oppskrifter jeg liker, og tilbehøret passer like godt i pølsebrødet som på tallerkenen sammen med pølsene.
Vi har komponert en kremete og eksklusiv krepsehalesalat, en smakfull vri på bakt søtpotet, den argentinske smaksfesten chimichurri og en cæsar-inspirert salat med friske urter.
Det er lurt å ha tilbehøret ferdig før pølsene legges på grillen. Da er alt klart for et fantastisk måltid når pølsene har fått hvilt noen minutter etter grillingen.
Se oppskriftene.