Den beste iskremen når det skal feires!

Høytidene og feiringene blir annerledes i år, en perfekt grunn til å kose seg litt ekstra. Pynt festbordet og lag noe godt med iskrem fra Jacobs Utvalgte. Bedre blir det ikke.

Tekst: Tina Aasen/Kitchen Reklamebyrå Foto: Mats Dreyer/Oktopus

Alle elsker is. Og selv om det det er begrenset hvor mange som kan samles, så er det lov å feire anledningene med skikkelig god iskrem. Lag en rask pavlova med marengs, is og bær, eller server sjarmerende iskjeks til små og store. Her får du fem fristende oppskrifter med is.

Oppskrift_Den-beste-iskremen.jpg

En lokal iskremdrøm

Iskremen til Jacobs Utvalgte er fra Iskremgården på vakre Jæren. Grete og Ole Morten Høiland lage fløyelsmyk gourmet-is med lite luft og mye smak. Melken får de fra naboens kyr, som gresser i det åpne landskapet og den friske havbrisen fra Nordsjøen. God melk og ekte råvarer gir en uimotståelig iskrem. Prøv selv! Iskrem er en leken dessert – gjør noe ekstra gøy utav den med øyne og litt hår.

Historien om Iskremgarden

Festlige iskjeks til barna

Festlige iskjeks til barna

Du trenger (4 porsjoner):

4 iskjeks
4 kuler Jacobs Utvalgte iskrem
Kakestrø og annet pynt

Slik gjør du:
Ha en kule i hver iskjeks og pynt med morsom topping. Her er det fritt fram for fantasien. Sjokolade og kakestrø blir hår, makroner og popcorn blir hatter. Øyne laget av sukker gir ekstra fine fjes, disse finner du hos MENY. La gjerne barna hjelpe til med å lage dem!

 

Verdens raskeste (og beste) kake

Noe av det beste med iskrem, er at desserten går raskt. Pavlova er herlig sommerkake, som blir ekstra god med iskrem.

Pavlova med is bær og vaniljesaus.jpg

Pavlova med is, bær og vaniljesaus

Du trenger (4 porsjoner):

1 ferdig marengsbunn
6-8 kuler Jacobs Utvalgte is (gjerne både vanilje, karamell og jordbær)
1 kurv bringebær
1 kurv jordbær, delt i fire
1 kurv bjørnebær
3 dl vaniljesaus

Slik gjør du: 
Legg marengsbunnen på et fat. Ha på iskuler, friske bær og topp med vaniljesaus. Kaken blir ekstra god med Jacobs Utvalgte lakriskuler og Jacobs Utvalgte sjokolade med karamell, mandler og havsalt.

Tips: Legg iskuler på et brett og frys ned på forhånd. Da holder de litt lenger på pavlovaen før de smelter – og du sparer litt tid!

Oppskrift_Mariengs-i-glass_JU-iskrem.jpg

Marengs i glass med karamellis, jordbær, mandler og karamellsaus

Du trenger (4 porsjoner):

1 ferdig marengsbunn eller 16 pikekyss
1 kurv friske jordbær, delt i fire
1 dl mandelflak
4 kuler Jacobs Utvalgte karamellis
2 dl karamellsaus

Knus marengsen og fordel i fire glass sammen med jordbær og mandelflak. Legg en kule karamell-is (eller vaniljeis) i hvert glass og topp med karamellsaus før servering.

Tips! Marengs og iskrem i glass er en super måte å bruke opp marengs på, om du har rester til overs.

Oppskrift Karamellis med karamelliserte popkorn

Karamellis med karamelliserte popkorn

Du trenger (4 porsjoner):

50 g smør
50 g sukker
50 g mørk sirup
1/4 ts natron
1/2 ts Jacobs Utvalgte flaksalt
1/2 pose poppet popkorn (ca. 40 gram)
8-12 kuler Jacobs Utvalgte karamellis
2 dl karamellsaus

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Ha i sukker og sirup og bland godt. Kok i 4 minutter. Ikke rør de første 2 minuttene. Dra kjelen av varmen og rør inn natron og salt. Vend inn popkorn. Legg popkornene på et bakebrett med bakepapir og stek i ovnen på 150 grader i ca 8-10 minutter. Ta dem ut og fordel dem utover brettet slik at færrest mulig ligger oppå hverandre. Avkjøl.

Ha iskremen i fire dessertskåler og topp med karamelliserte popkorn. Server! Iskrem og jordbær er en nydelig klassiker. Her er en god vri med jordbærsaus:

 

Oppskrift Is med friske jordbær og jordbærsaus til 17. mai

Is med friske jordbær og jordbærsaus

Du trenger (4 porsjoner):

2 kurver jordbær
1 dl melis
8-12 Jacobs Utvalgte Cantuccini-kjeks med mandler
8-12 kuler Jacobs Utvalgte jordbæris

Slik gjør du: 
Del jordbærene i fire. Kjør halvparten av jordbærene og melis til en jevn jordbærsaus med stavmikser. Ha resten av jordbærene i fire dessertskåler. Legg 2-3 kuler jordbæris (eller vaniljeis) i hver skål og topp med jordbærsaus. Grovhakk Cantuccini-kjeksen og strø over.

 

Jacobs Utvalgte Iskrem får du kjøpt hos Meny

Logo_meny.png