Den beste iskremen til 17. mai!

Pynt 17. mai-bordet og lag noe godt med iskrem fra Jacobs Utvalgte. Bedre blir det ikke.

Tekst: Tina Aasen/SHIFT publicis group Foto: Mats Dreyer/Oktopus

Alle elsker is. Og når vi samles til feiring, så er det lov å feire anledningen med skikkelig god iskrem.

Lag en rask pavlova med marengs, is og bær, eller server sjarmerende iskjeks til små og store.

Her presenteres fem spennende og smakfulle oppskrifter.

Oppskrift_Den-beste-iskremen.jpg

En lokal iskremdrøm

Iskremen til Jacobs Utvalgte er fra Iskremgården på vakre Jæren. Grete og Ole Morten Høiland lage fløyelsmyk gourmet-is med lite luft og mye smak.

Melken får de fra naboens kyr, som gresser i det åpne landskapet og den friske havbrisen fra Nordsjøen. God melk og ekte råvarer gir en uimotståelig iskrem.

Julian_Selven-med-lammekraft.jpg

– Prøv deg frem og finn smakene du liker! Iskrem er en leken dessert. Gjør noe ekstra morsomt ut av isen, sier kokk Julian Selven.

Han har bakgrunn fra Kulinarisk Akademi og flere kjente restauranter og jobber nå med premiummerket Jacobs Utvalgte.

– Det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Selv synes jeg karamellisert popkorn gir en helt unik og fantastisk smak sammen med isen, sier han.

Lær å lage karamelisert popkorn eller se de andre oppskriftene lenger ned i saken.

Festlige iskjeks til barna

Festlige iskjeks til barna

Du trenger (4 porsjoner):

4 iskjeks
4 kuler Jacobs Utvalgte iskrem
Kakestrø og annet pynt

Slik gjør du:
Ha en kule i hver iskjeks og pynt med morsom topping. Her er det fritt fram for fantasien. Sjokolade og kakestrø blir hår, makroner og popcorn blir hatter. Øyne laget av sukker gir ekstra fine fjes, disse finner du hos MENY. La gjerne barna hjelpe til med å lage dem!

Verdens raskeste (og beste) kake

Noe av det beste med iskrem, er at desserten går raskt. Pavlova er herlig sommerkake, som blir ekstra god med iskrem.

Pavlova med is bær og vaniljesaus.jpg

Pavlova med is, bær og vaniljesaus

Du trenger (4 porsjoner):

1 ferdig marengsbunn
6-8 kuler Jacobs Utvalgte iskrem (gjerne både vanilje, karamell og jordbær)
1 kurv bringebær
1 kurv jordbær, delt i fire
1 kurv bjørnebær
3 dl vaniljesaus

Slik gjør du: 
Legg marengsbunnen på et fat. Ha på iskuler, friske bær og topp med vaniljesaus. Kaken blir ekstra god med Jacobs Utvalgte lakriskuler og Jacobs Utvalgte sjokolade med karamell, mandler og havsalt.

Tips! Legg iskuler på et brett og frys ned på forhånd. Da holder de litt lenger på pavlovaen før de smelter – og du sparer litt tid!

Marengs i glass med karamell is-norske-flagg.jpg

Marengs i glass med karamellis, jordbær, mandler og karamellsaus

Du trenger (4 porsjoner):

1 ferdig marengsbunn eller 16 pikekyss
1 kurv friske jordbær, delt i fire
1 dl mandelflak
4 kuler Jacobs Utvalgte karamellis
2 dl karamellsaus

Knus marengsen og fordel i fire glass sammen med jordbær og mandelflak. Legg en kule karamell-is (eller vaniljeis) i hvert glass og topp med karamellsaus før servering.

Tips! Marengs og iskrem i glass er en super måte å bruke opp marengs på, om du har rester til overs.

Oppskrift Karamellis med karamelliserte popkorn

Karamellis med karamelliserte popkorn

Du trenger (4 porsjoner):

50 g smør
50 g sukker
50 g mørk sirup
1/4 ts natron
1/2 ts Jacobs Utvalgte flaksalt
1/2 pose poppet popkorn (ca. 40 gram)
8-12 kuler Jacobs Utvalgte karamellis
2 dl karamellsaus

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Ha i sukker og sirup og bland godt. Kok i 4 minutter. Ikke rør de første 2 minuttene. Dra kjelen av varmen og rør inn natron og salt. Vend inn popkorn. Legg popkornene på et bakebrett med bakepapir og stek i ovnen på 150 grader i ca 8-10 minutter. Ta dem ut og fordel dem utover brettet slik at færrest mulig ligger oppå hverandre. Avkjøl.

Ha iskremen i fire dessertskåler og topp med karamelliserte popkorn. Server! Iskrem og jordbær er en nydelig klassiker. Her er en god vri med jordbærsaus:

 

Oppskrift Is med friske jordbær og jordbærsaus til 17. mai

Is med friske jordbær og jordbærsaus

Du trenger (4 porsjoner):

2 kurver jordbær
1 dl melis
8-12 Jacobs Utvalgte Cantuccini-kjeks med mandler
8-12 kuler Jacobs Utvalgte jordbæris

Slik gjør du: 
Del jordbærene i fire. Kjør halvparten av jordbærene og melis til en jevn jordbærsaus med stavmikser. Ha resten av jordbærene i fire dessertskåler. Legg 2-3 kuler jordbæris (eller vaniljeis) i hver skål og topp med jordbærsaus. Grovhakk Cantuccini-kjeksen og strø over.

 

Jacobs Utvalgte Iskrem får du kjøpt hos Meny

Logo_meny.png

 

Relaterte artikler

Video Image

Små triks for å gjøre deilige croissanter enda bedre.