Dette er sausene kokkene sverger til

En skikkelig god middag med sammensatte smaker blir fort nedprioritert i en hektisk hverdag. Her er sausene som gir deg følelsen av å være på restaurant!

Smaksrike sauser fra Jacobs Utvalgte

God smak og kvalitet går hånd i hånd. Derfor er sausene til Jacobs Utvalgte kokt og redusert på samme måte som på restaurant. De er utviklet i samarbeid med dyktige kokker på Kulinarisk Akademi.

Sausene er perfekt for deg som har dårlig tid, men som fortsatt har lyst til å nyte god mat.

I en hektisk hverdag er det ikke alle som har tid til å koke kraft fra bunnen av eller redusere en fyldig saus. Flere sauser kan i tillegg være litt vriene å få til.

De fleste av oss har kanskje ikke tid til å stå over grytene i timevis. Selv anerkjente kokker innrømmer å bruke disse sausene. De er fulle av gode råvarer og smak og lages slik kokkene ville gjort det, bare i stor skala.

Viltsaus laget av Viltkraft

Sauser til alle anledninger

Alle sausene til Jacobs Utvalgte er basert på redusert kraft og tilsatt gode ingredienser som ekte meierismør, friske urter og krydder. Skulle du ha litt ekstra tid til overs, anbefaler vi å teste ut hva du kan bruke de ulike sausene til – og hva du kan gjøre med dem.
Du kan tilføre sausene noe ekstra dersom du er i det kreative hjørnet.

Vilt god soppsaus

Jacobs Utvalgte Viltkraft er en perfekt base for en smaksrik soppsaus, som er den perfekte kombinasjon med viltkjøtt.

Tips!
Soppsausen egner seg like god til biff!

Lag en herlig smørsaus til fisken på fiskekraft. Surr finhakket løk, ha i litt hvit matvin, en boks Jacobs Utvalgte reduserte Fiskekraft, litt kremfløte og uforskammede mengder smør. Ikke vær beskjeden.

Sausen er biff!

Denne smaksrike varianten av en klassiker er basert på oksekraft, full av smak og fylde. I tillegg er den lekende lett å lage.

Dette kan du bruke de ulike sausene til:

• Jacobs Utvalgte Peppersaus: En kremet saus som er god til alt av kjøtt.
• Jacobs Utvalgte Béarnaisesaus: Sausen som er perfekt saus til biff og annet kjøtt.
• Jacobs Utvalgte Hollandaisesaus: En herlig smørsaus til Eggs Benedict, på asparges eller til alle typer fisk.
• Jacobs Utvalgte Rødvinssaus: Egner seg like godt til både kjøtt, fisk og i gryter.

Kraftfulle smaker

Med kraft kan du enkelt basere både tidløse og trendy matretter – alt fra supper til sauser. Jacobs Utvalgte ulike krafter kokes på ferske bein – eller grønnsaker – sammen med mye godt krydder og friske grønnsaker, før de blir redusert i en stor vakuum-kjele slik at næringsstoffene og de sammensatte smakene bevares. Her er noen inspirerende oppskrifter med kraftfulle smaker.