Vilt godt!

Med viltkraft fra Jacobs Utvalgte disker du opp med høstens beste middag. Den er perfekt når du skal lage kremet viltsaus til reinsdyr, elg eller hjort.

Reinsdyrfilet med viltsaus

Høsten er tid for viltkjøtt, og til vilt trenger du skikkelig god saus.

– Det er enkelt å lykkes med sausen, og du må ikke stå og koke kraft i timevis. Velger du en viltkraft av høy kvalitet, lager du en nydelig saus på en-to-tre. Det er bare å invitere, sier kokk Jan Ivar Nykvist.

Jacobs Utvalgte viltkraft er utviklet av kokkene ved Kulinarisk Akademi og brukes på restaurantkjøkken over hele landet.

Kokk Jan Ivar

Enkelt å variere sausen

Jan Ivar sier sausen passer til absolutt alle typer viltkjøtt, men har noen tips til hvordan du kan variere smakene.

– Du kan for eksempel bytte ut tyttebærene med blåbær, eller bruke en annen type brunost. Hvis du vil ha en mer krydret smak på sausen er Huldreost fra Avdem veldig god. Det er en brunost med einebær og kvannfrø, forteller han.

Og dersom du ønsker å gjøre viltsausen til en soppsaus, kan du steke skogsopp sammen med smøret i starten. Da får du en soppsaus som matcher høstens viltkjøtt perfekt.

Viltsaus

Han har også et tips til tilbehør som hever smaken på viltmåltidet.

– Med denne sausen passer alt av rotgrønnsaker. Vend rotgrønnsakene i honning, olivenolje, salt og pepper. Legg grønnsakene i en ildfast form og stek dem på 180 grader til de er gylne og møre.

Her har Jan Ivar valgt å kombinere den smakfulle sausen med rosastekt reinsdyrfilet.

Det er norsk viltkjøtt på sitt aller beste og gir en fantastisk smaksopplevelse denne høsten.

Et kraftverk

Jacobs Utvalgte sauser og kraft produseres på sausfabrikken Salus i Kongsvinger. Kraft kokes på ferske bein med mye kjøtt sammen med godt krydder og/eller på friske grønnsaker før den blir redusert ned i en stor vakuum-kjele. Vanndamp suges ut slik at ingen av de gode næringsstoffene og smakene går til spille. Alt lages med gode, naturlige ingredienser.

Oppskrifter