Perfekt saus til påskelammet!

Mye av opplevelsen ligger i sausen. Med Jacobs Utvalgte lammekraft lager du enkelt en god saus til festmåltidet. Her er flere sausetips for en vellykket påskemiddag.

Påske for mange er hytteliv, fine turer og ikke minst mye god mat. Synes du det er vrient eller tidkrevende å lage god saus fra bunn, fortvil ikke. De populære kraftene og sausene fra Jacobs Utvalgte blir laget på klassisk vis som på kjøkkenet, bare i større skala. De er kokt på gode råvarer, urter og friske grønnsaker. Her er oppskriften du trenger for å lage en smaksrik saus på lammekraft, som er perfekt til det tradisjonsrike påskelammet.

Artikkkelbilde_lammestek-med-rosmarin-og-hvitlokssaus.jpg

Lammestek med rosmarin- og hvitløkssaus

Saus til påskelam (2-4 pers, 10 min)
Du trenger:
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket rosmarin
4 ss smør
1 ss balsamico
1 ts honning
2 ss soyasaus
1 boks (2,5 dl) JU lammekraft
Salt og pepper

Slik gjør du:
Fres hvitløk og rosmarin ett minutt i 2 ss smør. Tilsett balsamico, honning, soyasaus og lammekraft.
La koke til ønsket smak, til sausen er redusert til rundt halvparten av mengden.
Dra kjelen av varmen og pisk inn 2 ss smør. Alternativt, i stedet for smør, kan du jevne med 1 ts maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Server sausen som den er, eller vend inn 1 ts grov sennep og 3 ss creme fraiche for en saus som passer perfekt til påskelammet! Ha gjerne også i sjyen fra lammesteken for ekstra god smak.

Tips! Smak til med noen dråper sitron hvis du vil ha en enda friskere saus.

Artikkelbilde_Slik-helsteker-du-lammet.jpg

Slik helsteker du lam med rotgrønnsaker

Du trenger:
800 g lammestek uten ben
Salt og pepper
1 ss finhakket rosmarin
1 ss finhakket timian
1 ss smør
4 gulrøtter, i staver
1 liten sellerirot, i terninger
2 hvitløkfedd, grovhakket
1 syrlig eple, i grove biter
2 stk. persillerot, i grove biter
1 dl olivenolje
2 ss honning

Slik gjør du:
Krydre steken med salt, pepper, rosmarin og timian. Brun den i smør til den er gyllen rundt hele.
Ha grønnsakene og eplebitene i en ildfast form. Vend inn olivenolje og honning.
Legg den brunede lammesteken oppå grønnsakene. Stek lammesteken i ovnen på 150 grader til den har en kjernetemperatur på 60-65 grader. La den hvile i 15 minutter før den skjæres i skiver.
Anrett på fat og topp med friske urter før servering.

Tips! Hvis du vil ha poteter til, så kan du dele kokefaste poteter i båter og ha dem i den ildfaste formen sammen med grønnsakene.


Her kan du kjøpe Jacobs Utvalgte saus og kraft

Artikkelbilde_saus.jpg

Artikkelbilde_kraft.jpg


Et kraftverk

Sausene_Salsusfabrikken_oppskriftsbilder.jpg

De smaksrike sausene og kraftene fra Jacobs Utvalgte lages på sausfabrikken Salsus i Kongsvinger. Kraften kokes på ferske bein med mye kjøtt sammen med godt krydder og friske grønnsaker, før den blir redusert ned i en stor vakuum-kjele. Sausene er basert på redusert kraft, som er tilsatt gode råvarer som rødvin, hvitvin, meierismør, løk, urter og krydder. Oppskriftene er det de dyktige kokkene ved Kulinarisk Akademi som står bak.

Rødvinssaus til skinkestek

Arikkelbilde-Jacobs utvalgte-rodvinsaus-21.jpg

Jacobs Utvalgte Rødvinssaus er laget på redusert oksekraft med rødvin, løk, hvitløk, gulrot, purre, smør og et knippe smaksrike urter. Sausen passer både til biff, lam og svinekjøtt, og mange sverger til denne rødvinssausen til den klassiske skinkesteken i påsken. Her trenger du ikke å gjøre noe annet enn å varme opp sausen mens steken hviler.

Les mer om kraftene og sausene fra Jacobs Utvalgte og få tips og triks til gode middager og serveringsforslag: Sauseskolen


Nå er det 3 for 2 på alle varene fra Jacobs Utvalgte hos Meny

MENY_jackobs_utvalgte_980x300.jpg

Relaterte artikler