Perfekt saus til påskelammet!

Mye av opplevelsen ligger i sausen. Med Jacobs Utvalgte lammekraft lager du enkelt en nydelig saus til festmåltidet. Her er flere sausetips for en vellykket påskemiddag.

Påske for mange er hytteliv, fine turer og ikke minst mye god mat. Synes du det er vrient eller tidkrevende å lage god saus fra bunn? 

Mange er kanskje usikre på hva de trenger for en vellykket saus, men for kokk Julian Selven er svaret enkelt:

– Det mest essensielle når du skal lage saus er en skikkelig kraft. Det er som grunnmuren når du bygger hus, sier han og fortsetter:

Kokken Julian Selven

– Du får aldri en ordentlig velsmakende saus hvis ikke kraften er god nok, sier han. 

 Julian jobber med premiummerket Jacobs Utvalgte, og har bakgrunn fra fra restauranter som Feinschmecker og Skur 33. 

– Å lage kraft fra bunnen av er veldig tidkrevende og man trenger mange råvarer. Med det brede utvalget med krafter fra Jacobs Utvalgte sparer du veldig mye tid når du skal ha et godt måltid, sier han.

De populære kraftene og sausene fra Jacobs Utvalgte er like gode som hjemmelaget. De er kokt på gode råvarer, urter og friske grønnsaker.

– Med kraften fra Jacobs Utvalgte har du et kjempegodt utgangspunkt for å lage mat med restaurantkvalitet hjemme, sier Julian. 

Kraftene, og andre produkter fra Jacobs Utvalgte, finner du blant annet hos Meny og Spar.

Her er oppskriften du trenger for å lage en smaksrik saus på lammekraft, som er perfekt til det tradisjonsrike påskelammet.

Nydelig saus til påskelammet

Lammestek med rosmarin- og hvitløkssaus

Saus til påskelam (2-4 pers, 10 min)

Du trenger:

1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket rosmarin
4 ss smør
1 ss balsamico
1 ts honning
2 ss soyasaus
1 boks (2,5 dl) JU lammekraft
Salt og pepper

Slik gjør du:

Fres hvitløk og rosmarin ett minutt i 2 ss smør. Tilsett balsamico, honning, soyasaus og lammekraft.
La koke til ønsket smak, til sausen er redusert til rundt halvparten av mengden.
Dra kjelen av varmen og pisk inn 2 ss smør. Alternativt, i stedet for smør, kan du jevne med 1 ts maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Server sausen som den er, eller vend inn 1 ts grov sennep og 3 ss creme fraiche for en saus som passer perfekt til påskelammet! Ha gjerne også i sjyen fra lammesteken for ekstra god smak.

Tips! Smak til med noen dråper sitron hvis du vil ha en enda friskere saus.

– Lammelår i påsken er et veldig personlig minne for meg, sier Julian, mens han mimrer om hyttetur og peiskos med familien.

Om du er på hytta eller hjemme, så vil duften av lam, urter og rotgrønnsaker alltid være en vinner i påsken.

Norsk lam er en råvare i ypperste verdensklasse. Siden lammene ferdes i naturen, får de i seg både lyng og urter som setter en veldig karakteristisk smak på det møre og saftige kjøttet.

– Og med nydelig saus laget av kraft fra Jacobs Utvalgte har du alle forutsetninger for å få et måltid som er påsken verdig, sier Julian. 

Les videre for flere saustips under oppskriften.

Jacobs Utvalgte Lammekraft

Slik helsteker du lam med rotgrønnsaker

Du trenger:

800 g lammestek uten ben
Salt og pepper
1 ss finhakket rosmarin
1 ss finhakket timian
1 ss smør
4 gulrøtter, i staver
1 liten sellerirot, i terninger
2 hvitløkfedd, grovhakket
1 syrlig eple, i grove biter
2 stk. persillerot, i grove biter
1 dl olivenolje
2 ss honning

Slik gjør du:

Krydre steken med salt, pepper, rosmarin og timian. Brun den i smør til den er gyllen rundt hele.
Ha grønnsakene og eplebitene i en ildfast form. Vend inn olivenolje og honning.
Legg den brunede lammesteken oppå grønnsakene. Stek lammesteken i ovnen på 150 grader til den har en kjernetemperatur på 60-65 grader. La den hvile i 15 minutter før den skjæres i skiver.
Anrett på fat og topp med friske urter før servering.

Tips! Hvis du vil ha poteter til kan du ha kokefaste poteter i saltet vann. Smelt smør i egen kjele og legg i hakket sjalottløk. La løken bli helt myk. Når potetene er ferdigkokte rører du sammen potetene med løksmøret. Topp blandingen med masse bladpersille.

Jacobs Utvalgte sauser og krafter får du kjøpt hos

Meny


Et kraftverk

Jacobs Utvalgte sauser og krafter lages på Salsusfabrikken

De smaksrike sausene og kraftene fra Jacobs Utvalgte lages på sausfabrikken Salsus i Kongsvinger.
Kraften kokes på ferske bein med mye kjøtt sammen med godt krydder og friske grønnsaker, før den blir redusert ned i en stor vakuum-kjele.
Sausene er basert på redusert kraft, som er tilsatt gode råvarer som rødvin, hvitvin, meierismør, løk, urter og krydder.
Oppskriftene er det de dyktige kokkene ved Kulinarisk Akademi som står bak.

Rødvinssaus til skinkestek

Jacobs Utvalgte Rødvinssaus

Jacobs Utvalgte Rødvinssaus er laget på redusert oksekraft med rødvin, løk, hvitløk, gulrot, purre, smør og et knippe smaksrike urter. Sausen passer både til biff, lam og svinekjøtt, og mange sverger til denne rødvinssausen til den klassiske skinkesteken i påsken. Her trenger du ikke å gjøre noe annet enn å varme opp sausen mens steken hviler.

Les mer om kraftene og sausene fra Jacobs Utvalgte og få tips og triks til gode middager og serveringsforslag: Sauseskolen


Nå er det 3 for 2 på alle varene fra Jacobs Utvalgte hos Meny

Nå er det 3 for 2 på alle varene fra Jacobs Utvalgte hos Meny

Relaterte artikler