Godt til julegløggen
Julen betyr at varm gløgg endelig kommer på bordet igjen. Med noen uimotståelige småretter til har du alt som skal til for å glede gjestene.

Det er ikke mye som er bedre enn et glass varmende gløgg når snøen laver ned og gradestokken viser minusgrader.
Og skal du ha gjester på gløgg, eller bare skal ha en skikkelig kosekveld, vil noen fristende småretter være helt perfekt.
Så hva slags mat er godt å servere til gløgg?
Fingermat er godt til gløggen, og det er ikke så mye jobb som skal til for å imponere gjestene hvis du har gode råvarer. En søt avslutning med sjokolade og lakris er den ideelle avrundingen på måltidet.
Godt og enkelt

Med delikate småretter på bordet er det bare å invitere til fest!
Men for å gjøre det enkleste først: Hva med selve gløggen?
Jacobs Utvalgte har både Krydret gløgg og Eplegløgg. Begge variantene smaker som hjemmelaget, er godt krydret og enkle å tilberede.
For hver del gløgg, blander du med to deler vann. Varm opp uten at det koker, så er det klart til servering.
Jacobs Utvalgte Eplegløgg med konsentrert eplesaft har en frisk, balansert smak av eple, ingefær og nellik. Den klassiske varianten har en god, krydret smak av nellik, ingefær, kardemomme og kanel.
Tips! Lag en frisk, alkoholfri juledrink med Jacobs Utvalgte Eplegløgg, en god, boblende tonic, litt sitronsaft, sukkersirup og isbiter.
Småretter med fisk
Oppskrifter:
Småretter med kjøtt
Litt kjøttpålegg hører også med til gløggen. Her har vi tatt frem noen juleklassikere .
Oppskrifter:
Småretter med ost
Pepperkake og blåmuggost er en nydelig kombinasjon og passer fint til gløgg.
Bruk den muggosten du liker best. Ha osten på kjøpte eller hjemmebakte pepperkaker og topp det hele med Jacobs Utvalgte Fikenmarmelade.
Oppskrifter:
En søt avslutning

Med fantastiske småretter som dette, får gjestene mye å glede seg over når gløggen kommer på bordet.
Avslutt kvelden med å fylle bordet med belgiske trøfler, konfekt og lakris fra Jacobs Utvalgte.












