Oppskrifter: David Jonsson, Kokk
Her er oppskriftene på perfekt julesnacks, som er spesielt utviklet for å passe til Jacobs Utvalgte Gløgg.
Gå direkte til oppskriftene:
- Leverpostei med rødløkskompott på rugkjeks
- Ribbe med gløggkokt rødkål
- Smørstekt krydderkake med mascarponekrem
- Gløggmarinert pære med blåmuggostkrem og hakkede nøtter
- Dadler med bacon
Foto: Eirik Knutsen
Leverpostei med rødløkskompott på rugkjeks
Leverpostei på rugbrød eller kjeks er knallgodt til gløgg. Vi anbefaler å blande litt kremfløte inn i leverposteien for en ekstra myk og luftig konsistens.
Skjær 2 rødløk i tynne skiver og surr i litt olje i en kasserolle til den er myk.
Tilsett 2 dl Jacobs Utvalgte Kryddergløgg og et par ss. balsamico.
La putre i rundt 10 minutter til blandingen tykner skikkelig.
Server leverpostei og rødkløkskompott på smaksrike, sprø rugkjeks.
Foto: Eirik Knutsen
Pepperkake med blåmuggost og fikenmarmelade
Pepperkake og blåmuggost er en nydelig kombinasjon og passer fint til gløgg.
Bruk den muggosten du liker best. Ha osten på kjøpte eller hjemmebakte pepperkaker og topp det hele med Jacobs Utvalgte Fikenmarmelade.
Jacobs Utvalgte får du kjøpt hos Meny
Foto: Eirik Knutsen
Ribbe med gløggkokt rødkål
Ribbe og eple er en nydelig kombinasjon. Her er ribben servert med en rødkål som er smaksatt med Jacobs Utvalgte Eplegløgg – en nydelig hvit gløgg. Å lage kanapeer av ribbe til gløggen er en smart måte å bruke opp ribberestene på. Du kan også kjøpe ferdigstekt ribbe hos MENY.
Finstrimle 500 g rødkål og legg i en kjele.
Tilsett ca. 3 dl ferdigblandet eplegløgg og 2 ss eplesidereddik.
Kok opp og la det trekke i rundt 45 min. Rør godt av og til og smak til med salt, pepper og evt. mer eplesidereddik. Du kan også bruke ribbefett for å heve smaken.
Del ferdigstekt ribbe i passe store biter, topp med litt rødkål og sprø svor. Stikk en tannpirker i hver bit før servering.
Foto: Eirik Knutsen
Smørstekt krydderkake med mascarponekrem
Skjær krydderkake i skiver og stek i smør på begge sider til de får en fin stekeskorpe.
Bland sammen mascarpone og pisket krem. Smak til med litt melis.
Dander ostekremen på krydderkakeskivene.
Topp med Jacobs Utvalgtes Kvedemarmelade og litt revet sitronskall.
Foto: Eirik Knutsen
Gløggmarinert pære med blåmuggostkrem og hakkede nøtter
Skrell pærene og legg de i en kjele. Dekk med Jacobs Utvalgte Kryddergløgg. Legg på lokk og la koke i 5-10 min til pærene er så vidt møre. Ta ut pærene og avkjøl.
Kok opp et par dl av gløggmarinaden og la koke til en sirupsaktig konsistens. Avkjøl.
Bland en kraftig blåmuggost med litt kremost til blandingen får en fin konsistens. Bruk pepperkake eller Jacobs Utvalgte Kjeks til ost. Ha på ostekrem og en skive med pære.
Topp med hakkede nøtter og litt av gløggsirupen.
Jacobs Utvalgte får du kjøpt hos Meny
Foto: Eirik Knutsen
Dadler med bacon
Fjern steinen fra dadlene. Surr en halv skive Jacobs Utvalgte Tørrsaltet Bacon rundt, og stikk en tannpirker gjennom dadlene. Stek i ovn på 200 grader i 12-15 min, følg med slik at baconet blir passe godt stekt. Supergodt til gløgg!
Foto: Eirik Knutsen
Gløgg og sjokolade
Server et nydelig utvalg søte godbiter til gløggen, som Jacobs Utvalgte konfekt eller sjokoladetrøfler. Disse er også fine gaver sammen med en flaske kvalitetsgløgg fra samme premium-serie.
Jacobs Utvalgte Sjokolade får du kjøpt hos Meny
Foto: Mats Dreyer
Kvalitetsgløgg til jul
Jacobs Utvalgte Eplegløgg med konsentrert eplesaft har en frisk, balansert smak av eple, ingefær og nellik. Den klassiske varianten har en god, krydret smak av nellik, ingefær, kardemomme og kanel.
Tips! Lag en frisk, alkoholfri juledrink med Jacobs Utvalgte Eplegløgg, en god, boblende tonic, litt sitronsaft, sukkersirup og isbiter.
Jacobs Utvalgte Gløgg får du kjøpt hos Meny